Can Yaman: Bu yorumları yapanlar her şeyi bildiğini düşünüp aslında hiçbir şey bilmeyenler

Erkenci Kuş dizisinde Can Divit karakterine hayat veren Can Yaman, "Bu yorumları yapanlar dizileri izlemeyen, hakkımda her şeyi bildiğini düşünüp aslında hiçbir şey bilmeyenler. En önemsediğim şey tekrara düşmemek" ifadelerini kullandı.

Haberler 07.07.2018 - 12:09

  • 1
    Star TV'nin yeni dizisi Erkenci Kuş'ta Demet Özdemir'le başrolü paylaşan Can Yaman Hürriyet'e konuştu.

    Kısa sürede yıldızınız parladı, ‘yeni jön’ diye anılmaya başladınız. Sebebi fiziğiniz mi yoksa oyunculuğunuz mu?

    - Sadece fizikle bir şey olmaz. Benden daha yakışıklı birçok insan var. Oyunculuk bir bütün. Fizikten daha önemli olan bazen verdiğin bir ifade olabiliyor. Bunu size sağlayan da zekânız ve duygularınızdır.

    Ama yeni diziniz ‘Erkenci Kuş’ta sürekli üstsüzsünüz?

    - Sürekli değilim (gülüyor). Bir hayran geçenlerde “Ferrariniz olsa siz üstünü örter misiniz” yazmıştı. Bu bir yaz dizisi. Karakter spor yapıyor, görsel tarafı var, kış gelince öyle olmayacaktır.
  • 2
    Rol için de olsa ekranda bu kadar soyunmak sizi rahatsız ediyor mu?

    - Hep sporla uğraştım. Takım arkadaşlarınız spor salonunda çıplak dolaşır ve çıplaklığa karşı bir rahatlığınız oluşur. O yüzden soyunmak beni rahatsız eden bir şey değil.

    Eskiden seksi kadın oyuncular reyting getirirdi. Artık kaslı erkekler mi getiriyor?

    - Bu bir bütün. Önemli olan senaryoya o sahnenin uygun olması. Ben karakter için ciddi bir hazırlık dönemi geçirdim. Haftanın beş günü boks ve crossfit yaptım. Reşadiye’de babamla kaldığım evin kış bahçesini bir spor salonuna çevirdim. Genetik olarak da şanslıyım.
  • 3
    Sizi genelde aynı tarz karakterleri oynamakla eleştiriyorlar. Ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili?

    - Bu yorumları yapanlar dizileri izlemeyen, hakkımda her şeyi bildiğini düşünüp aslında hiçbir şey bilmeyenler. En önemsediğim şey tekrara düşmemek. ‘Gönül İşleri’nde aşiret çocuğunu canlandırdım, ‘Hangimiz Sevmedik’te diş hekimiydim, ‘Erkenci Kuş’ta önemli bir fotoğrafçıyı oynuyorum. Canlandırdığım Can karakteri dünyayı geziyor. Doğayla iç içe, vahşi bir tip. Lakabı; ‘albatros kuşu’. Bu, yedi yıl havada kalabilen, sürekli göç eden, tekeşli bir kuş.
  • 4
    Sizi ekranda hep jön olarak izledik. Sizden karakter oyuncusu da olur mu?

    - Ben hissettiğim her rolü oynayabilirim. Mesela Messi’yi alıp kaleye koyar mısın? Türkiye’de jön açığı varken, en iyi jön olmak da dururken neden karakter oyuncusu kafasına gireyim? Ayrıca romantik komedi figürü olmak hiç kolay bir iş değil.

    Oysa asıl ‘Dram oynamak zordur’ gibi bir algı vardır?

    - Tam tersi. Mesela ben dram oynasam döktürürüm. Ama romantik komedi oynayabilecek oyuncu bulmak zor. Çünkü romantik komedi içinde aksiyon, aşk, komedi ve dram gibi birçok türü barındırıyor. Hem maskülen hem sert hem de romantik olacaksın.
  • 5
    Gelecekte adınızı Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Çağatay Ulusoy gibi isimlerin arasına yazdırır mısınız?

    - Ben kendimi farklı bir yere koyuyor ve kimseyle kıyaslamıyorum. Orijinalliğimi koruma çabasında olan ve bana verilen rolü en iyi şekilde yapmaya çalışan biriyim.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız