Donald Trump cinsel taciz davasının başkan olduğu için düşürülmesini istiyor

Sunucusu olduğu ‘Apprentice’ programına yarışmacı olarak katılan bir kadına cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla suçlanan Donald Trump, davanın, şu anda başkanlık görevini üstlendiği için düşürülmesini istedi.

Haberler ntv.com.tr 11.07.2017 - 11:42

  • 1
    ABD Başkanı Donald Trump, geçmişte sunuculuğunu üstlendiği ve ülkemizde ‘Çırak’ adıyla benzeri çekilen ‘Apprentice' programına katılan bir yarışmacının kendisi hakkında başlattığı cinsel taciz davasının durdurulması gerektiğini savundu. Gerekçesi ise şu anda devlet başkanı olarak hizmet veriyor olması.
  • 2

    Huffington Post'un haberine göre Trump’ın avukatı Marc Kasowitz, cuma günü New York'taki mahkeme, ocak ayında Summer Zervos tarafından başlatılan davanın durdurulmasını talep eden bir dosya sundu.

  • 3

    Eski lokanta işletmecisi olan Summer Zervos, Trump’ın 2007'de beraber gittikleri bir yemeğin ardından otel odasında kendisine dokunmaya çalıştığını söyledi. Zervos davada, Trump'ın cevabının hakaret içerdiğini iddia etti.

  • 4

    Avukat Kasowitz, sunduğu mahkeme dosyasında, Zervos'un iddialarının Trump'un işini yapma kabiliyetine müdahale eden bir ‘cadı avı’ olduğu belirtti. Dosyada ayrıca Zervos ve kadın hakları avukatı Gloria Allred'in kötü niyetli hareket ettiklerine dair iddialar da yer aldı.

  • 5

    Dosyada, "Bayan Zervos ve avukatı, gerçek motivasyonlarının bu eylemi siyasi amaçlar için kullanmak olduğunu açıkça söyledi. Başkanı itham davalarıyla meşgul etmeye ve başkanlık görevinden alıkoymaya çalıştıklarını kanıtladılar” ifadesi yer aldı.

  • 6

    Trump'ın hukuk ekibi, 1997'de ABD Yüksek Mahkemesi’nde gerçekleşen Clinton ile Jones davasını başkanlık dokunulmazlığına ilişkin emsal teşkil ettiği iddiasıyla kullandı. İlk bakışta, o zamanki başkan Bill Clinton ve Arkansas vatandaşı bir kadını içeren dava, Clinton ofisteyken devam etmesine izin verildiği için Trump'ın iddiasını boşa çıkartmış gibi görünse de Trump’ın ekibi, bu kararın Clinton davası federal seviyede görüldüğü için, devlet başkanlarının eyalet mahkemelerinde hala bu tür davalara tabi olup olamayacağı sorusunu ortaya çıkardığını savundu.

  • 7

    Dosya, Trump'ın Zervos'un cinsel taciz iddialarına "nefret, küçümseme, alay ya da ahlaksızlık” ile yanıt vermediğini iddia etti. (ABD’de cinsel saldırı davalarına bakan avukatlar, kadınların cinsel saldırı iddialarını inkâr etmenin insanların onları yalancı olarak görmesine teşvik ettiğini söylüyor.)

  • 8

    Zervos, ilk olarak başına gelenleri ekim ayında anlatmış, Trump’ın kendisini New York’ta bir basın toplantısı sırasında öptüğünü ve  daha sonra 2006’da Beverly Hills’te otel odasında kendisini öpmeye ve elle taciz etmeye çalıştığını söylemişti. Zervos, “İlk seferinde şaşırdım, sadece bir selamlaşma şekli olduğunu düşündüm” demiş, ilk olaydan sonra Trump’ın kendisini bir Los Angeles ziyareti sırasında akşam yemeğine davet ettiğini, ancak onu bir restoran yerine olayın gerçekleştiği özel odaya götürdüğünü söyledi.

  • 9

    Davada üç bin dolar tazminat talep eden Zervos, Trump gerçeği kabul ederse davadan vazgeçeceğini açıkladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız