Dünya tersine dönerse

Sırbistan'ın Uzice adlı kasabasında yaşayan Bojana Danilovis adlı kadın, dünyanın en ilginç ve nadir görülen hastalıklarından birine sahip. 29 yaşındaki kadının gözleri her normal insan gibi dünyayı düz bir şekilde görse de, beyni gördüğü her şeyi ters çeviriyor. 'Uzaysal oryantasyon fenomeni' denilen bu durumla yaşamaya çalışan genç kadın, yazıları tersten yazıyor, gazeteyi tersten okuyor. Hatta kendine özel bilgisayar ekranı ve klavyesi olan kadın, birçok aleti tersten kullanıyor.

Haberler 27.08.2013 - 15:32

  • 1

    Dünya tersine dönerse

    Bu klavye ilk bakışta normal gibi görünse de, daha dikkatli incelenince kullananın ellerine göre ters durduğu farkediliyor. Çünkü bu klavyeyi kullanan eller dünyanın en nadir görülen hastalıklarından birine sahip...

    (Kaynak: Reuters)
  • 2

    Dünya tersine dönerse

    Bojana Danilovic adlı kadın, Sırbistan'ın Uzice adlı kasabasında yaşıyor. 29 yaşındaki kadının gözleri her normal insan gibi dünyayı düz bir şekilde beynine aktarsa da, beyni gördüğü her şeyi ters çeviriyor.
  • 3

    Dünya tersine dönerse

    'Uzaysal oryantasyon fenomeni' denilen bu durumla yaşamaya çalışan genç kadın, yazıları tersten yazıyor, gazeteyi tersten okuyor. Hatta kendine özel bilgisayar ekranı ve klavyesi olan kadın, cep telefonu gibi birçok aleti tersten kullanıyor.
  • 4

    Dünya tersine dönerse

    Bojana, ters duran eşyaları ile ilgili 'Başkalarına imkansız gibi gözükebilir ama benim için oldukça normal bir durum. Çünkü ben böyle doğdum, dünyayı böyle görüyorum' diyor.
  • 5

    Dünya tersine dönerse

    MIT (Massachusetts Institute of Technology) ve Harvard Üniversitesi'ndeki uzmanlar, bu durumu 'Uzaysal oryantasyon fenomeni' (spatial orientation phenomenon) olarak açıklasa da beyinde böyle bir durumun nasıl gerçekleştiğini tam olarak açıklayamıyor.
  • 6

    Dünya tersine dönerse

    Genç kadın bu belirizliği, 'Benim dünyayı gördüğüm şekilde yazı yazan insanların olduğunu söylüyorlar ama sanırım ben bu hastalığa sahip tek kişiyim' sözleriyle açıklıyor.
  • 7

    Dünya tersine dönerse

    Ancak internet üzerinde yapılan birtakım tartışmalarda, genç kadının hastalığının gerçek dışı olduğunu söyleyenler de bulunuyor.
  • 8

    Dünya tersine dönerse

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız