Bisiklet tutkunları için hava yastığı

Yeni şişebilen yaka, kask takmak istemeyen binicileri koruyor

Haberler 22.10.2010 - 11:45

Bu bisiklete binerken kask takmakla uğraşmayacak kadar gururlu kişiler için mükemmel bir icat.

‘Hvvding’ kaskı darbe halinde harekete geçerek 0,1 saniye içinde binicinin kafatasını ve boynunu kaplayan hava yastıklı bir ‘yaka’.

Türkçede kabaca ‘Kabile Şefi’ anlamına gelen Hvvding iki İsveçli endüstriyel tasarım öğrencisi tarafından altı yılda tasarlanmış.

Tasarımcılar yakanın üstünün farklı kumaşlarla ve tasarımlarla kaplanabildiğini, dolayısıyla normal giysilerle beraber kullanılabildiğini iddia ediyor
Ekibin geliştirdiği sistemdeki yaka katlanmış bir hava yastığı barındırıyor. Bu hava yastığı ancak içindeki sensörler ani bir sarsıntı algıladığı zaman şişiyor.

Helyum gazıyla dolu küçük bir silindirin yalnızca 0,1 saniyede şişirdiği yaka darbeden sonra birkaç saniye şişik kalıyor. Cihaz kaza testi mankenleriyle ve gerçek binicilerle yüzlerce kaza oluşturularak ‘ayarlanmış’.

Şirket hava yastığının dayanıklı naylon kumaştan yapıldığını ve yola sürtünmeye dayanabildiğini söylüyor
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız