İran, Fransız otomobillerinin ithalatını yasakladı

İran, Fransız otomobillerinin ülkede tescilinin ve ithalatının yasaklandığını duyurdu.

Haberler Anadolu Ajansı 18.11.2022 - 14:29

İran'da, Fransız otomobillerinin ithalatı yasaklandı.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre; Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Omid Kalibaf, kararın, Fransız otomobil üreticilerinin önceki yıllarda ''profesyonel olmayan davranışlarına karşılık'' alındığını söyledi.

Bakanlığın aldığı karar kapsamında Renault, Peugeot ve Citroen gibi Fransız firmaların ürettiği araçların ithalatının yasaklandığını aktaran Kalibaf, şunları ifade etti:

"Bu dönemde Fransız otomobillerinin ithalatı için herhangi bir lisans vermedik. Otomobil ithalatı konusunda odak noktamız sadece Japon, Kore, Çin ve Fransız olmayan Avrupa otomobilleri. İran, onların (Fransızlara) yaptırımlarla İran otomobil sektörüne ve piyasasına baskı yapmasına izin vermeyecek."

İran Khodro ve Saipa gibi İranlı otomobil üreticileri, çoğunlukla Peugeot, Renault ve Citroen gibi Fransız şirketlerle ortak üretim yapıyordu.

ABD'nin 2018'de devreye soktuğu yaptırımlar, İran'daki en büyük istihdam alanlarından otomotiv sektörünü de hedef almıştı.

Başta, Peugeot, Renault ve Citroen gibi Fransız otomobil üreticileri olmak üzere yabancı şirketler, ABD'nin geniş kapsamlı tek taraflı yaptırımları nedeniyle İran'daki faaliyetlerini durdurmuştu.

Bu yüzden parça tedarikinde sorunlarla karşılaşan İran yerli çözümlere yönelmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız