Otomobiller ve köpekler üzerine bir çalışma

Petarkadas.com sitesi köpek sahiplerinin bir otomobilden neler beklediğiyle ilgili bir araştırma yapmış. Sitenin iddiasına göre araştırmaya 2500 kişi katılmış.

Haberler 21.04.2011 - 22:07

Sitenin yaptığı araştırmaya katılan 2500 köpek sahibinin yüzde 40’ı otomobil sahibi değil, geri kalanınsa bir veya birden fazla otomobili var.

Araştırmaya göre otomobil sahibi olmayan her 5 köpek sahibinden 4’ü ulaşımla ilgili zorluklar yaşıyor. Araç sahibi olmayanlardan bir yıl içinde otomobil satın alacak olanların oranı ise yüzde 82.

Bir otomobil köpekler için temel konfor ve güvenlik aksesuarı sunduğu takdirde, o otomobili tercih edecek olanların oranı yüzde 76.

Araştırmada Konfor aksesuarları daha az tüy tutan veya yıkanabilir koltuk kumaşları, güvenlik aksesuarları ise köpeğin otomobil içinde hareket etmesini engelleyen bagaj filesi ve emniyet kemeri bağlantısı olarak tanımlanmış.

Otomobil sahibi olan her 4 köpek sahibinden 3’ü köpek tüylerinin araçlarını kirletmesinden şikayetçi.

Petarkadas.com, bülteninde Veteriner Hekimler Odası verilerine dayanarak, Türkiye’de 800,000 adet evcil köpek bulunduğunu ifade ediyor ve otomobillerde köpek sahiplerinin hayatını kolaylaştıracak basit donanımların önemini vurguluyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız