Ramazan Lezzetleri: Kars'ın kaşarlı, tereyağlı pidesi

Corona virüs önlemleri kapsamında ramazan ile özdeşleşen pide kuyrukları bu yıl eskisi gibi olmasa da Kars'ın ramazan pidesine olan talep azalmadı.

Haberler DHA 08.05.2020 - 10:33

Küresel salgın ramazan geleneklerinin de değişmesine neden oldu.

Kars’ta 34 yıllık fırıncı ustası Erkan Ağdaş, virüs nedeniyle iftar öncesi en sessiz günlerini yaşıyor. Geçen yıllarda fırın önünde metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşların taleplerini karşılamaya çalışan Ağdaş, virüs nedeniyle saat 17.00'den sonra kimseyi iş yerine almıyor.

Fırın çalışanlarının getirdiği siparişlere göre pideleri hazırlayan Erkan usta yeni dönemi türkü söyleyerek geçirmeye başladı.

Türküleriyle iftara kadar hamur tırnakçısı ve çalışanlara konser veren Erkan Usta, bu yolla hem eğlenebildiğini hem de efkarlanıp eski günleri hatırladığını söyledi.

KARS KAŞARI VE TEREYAĞLI PİDELER

Ayrıca bu ramazanda da Kars’ın meşhur kaşar peyniri ve tereyağlı pideler iftar sofralarının vazgeçilmez tercihleri oldu. Karslılar tadına doyamadıkları kaşar ve tereyağlarını fırına göndererek Erkan ustaya teslim ediyor. Erkan usta da gün boyu aldığı siparişleri yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor. Çıkarılan kaşarlı ve tereyağlı pideler daha sonra fırın çalışanları tarafından sahiplerine götürülüyor.

Erkan Ağdaş, kaşarlı ve tereyağlı pidelerin iftarda rahat yenildiğini, sahurda yenildiği zaman da gün boyu tok tuttuğunu söyledi. Erkan usta ayrıca, vatandaşların kaşar ve tereyağının yanında sucuklu pide de istediklerini belirtti.
VİDEO: FIRINDA KÖZ BİBERLİ KÖFTE TARİFİ 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

Mobil Uygulamalarımız