Açık cezaevine erken nakil

Adalet Bakanlığı, mahkumların açık cezaevlerine giriş koşullarını hafifletti. Cezasının 10'da 1'ini çekenler açık cezaevine nakil olabilecek.

Haberler NTV Haber 23.08.2015 - 13:56

Şimdiye kadar bir mahkumun açık cezaevine girmesi için cezasının 5'te 1'ini iyi halli olarak kapalı cezaevinde geçirmesi veya şartla salıverilmesine 7 yıl kalmış olması gerekiyordu.

Yeni yönetmeliğe göre cezasının 10'da 1'ini çeken mahkum, diğer şartları taşıyor olmak koşuluyla açık cezaevine nakledilebilecek.

Yönetmelikle, açık cezaevine nakilde "isteğe bağlı" olma şartı da kaldırıldı. Açık cezaevine terör suçlarından mahkum olanlar ile Abdullah Öcalan veya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanlar hiçbir koşulda geçemeyecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız