Baskın Oran: CHP asker partisi oldu

Prof. Dr. Baskın Oran, ''CHP her zaman bir devlet partisi, hatta son zamanlarda da asker partisi olmuştur'' dedi.

Haberler 29.08.2010 - 14:40

Bodrum Demokratik Anayasa Platformu tarafından Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Yetmez ama evet' isimli panelde konuşan Prof. Dr. Baskın Oran, referandum kampanyalarının çok vahşi bir şekilde geçtiğini söyledi.

Referandumların bir konu üzerinde yapıldığını belirten Oran, ''Bu çok tatsız bir yere gelmiş vaziyette. Bu paket son derece sudan bir paket. Çok keyfe keder bir pakettir. Çok ciddi değişiklikler yoktur. Çok ufak bir adım bu paket. Asıl ciddi değişiklikler 2001 - 2004 arası AB uyum paketleriyle yapıldı ve işin ilginç tarafı CHP o sırada tam onayını verdi bu pakete'' dedi.

Referandumda yapılmak istenen değişikliklerin bin kat radikaline 2001 - 2004 yılları arasında CHP'nin onay verdiğini ifade eden Oran, şöyle konuştu:

''Peki neden? Çünkü CHP hiçbir zaman siyasi parti olmamıştır. CHP her zaman bir devlet partisi hatta son zamanlarda da asker partisi olmuştur. Asker o zamanlar belli bir prestije sahipti. Bugün olduğu gibi kendi kendine etmemiştir. Fakat durum şimdi öyle değil ki. TSK kendi ayağına sıktı devamlı. Kendini konuşamaz hale getirdi. Kürsüye çıkamaz hale getirdi. Heron uçaklarının bombalamayı engelleyip engelleyemeyeceği meselesini bir ay açıklayamadı. Ama hiç karışmaması gereken, bizzat askeri ceza kanununun 148. maddesine göre siyasetle ilgili demeç veren ve yazı yazan askeri şahıslar 2 yıla kadar hapsedildiler.''

Panele Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu ve Yazar Hilal Kaplan da konuşmacı olarak katıldı. Bu arada panel sırasında izleyicilerle panelistler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız