Bizi izleyenleri izlerken: Modern Casuslar

NTV Belgesel Kuşağı’nın yeni belgeseli ‘Modern Casuslar’ casusların gizemli dünyasını gözler önüne seriyor.

Haberler 02.01.2013 - 15:25

BBC imzalı, iki bölümlük belgesel ‘Modern Casuslar’, 21. yüzyıl casuslarının gizemli dünyasını inceleyerek çağa uygun bir gizli ajan olmak için gerekenleri gözler önüne seriyor. Mesleğin tanımı, Soğuk Savaş Dönemi’nden bu yana değişse de casuslara hala, hem de hiç olmadığı kadar talep var.


İki bölümlük belgesel serisi, bu karanlık ve tehlikeli mesleğin icracılarına hiç olmadığı kadar yaklaşarak doğrudan ajanlardan, yöneticilerinden ve muhbirlerden elde edilen bilgilerle günümüzün en önemli ve en ihtilaflı casusluk öykülerini soruşturuyor. İngiliz istihbarat personelinin yanı sıra CIA, FBI ve İsrail istihbaratının kilit isimleriyle yapılan eşine az rastlanır mülakatlar 21. yüzyılın gizli dünyasını gözler önüne seriyor.

James Bond’dan Jason Bourne’a, casusluğun kurgusal dünyası tehlike ve aldatmacayla, cazibe ve yalanlarla dolu bir dünya. Gerçek dünyayla kıyaslandığında bu mit hakkında neler söylenebilir?

1. Bölüm
Modern Casuslar bugünün casuslarının nasıl seçilip eğitildiğini gösterip talimat bekleyen bir hücreden dinleyici yerleştirmeye kadar çeşitli casusluk sırlarını incelerken MI6 ajanlarından MI5 gözetleme memurlarına kadar görev başındaki İngiliz gizli ajanları televizyonda ilk kez meslekleri hakkında konuşuyor. 

2. Bölüm
Görev başındaki istihbarat servisi çalışanları, faaliyetlerinin terörist saldırıların engellenmesine nasıl bir katkı sağladığını anlatıyor. Program bir dizi özel mülakatla büyük soruların cevabını arıyor: Gizli bir operasyon ne zaman çizgiyi geçerek yasadışı bir hal alır ve ajanların öldürme yetkileri var mıdır?

'Modern Casuslar' Pazar saat 21.00'de NTV'de.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız