Boğaziçi Üniversitesi önündeki izinsiz gösteride gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Boğaziçi Üniversitesi önünde izinsiz gösteri yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 24 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberler NTV Haber, DHA 26.03.2021 - 16:17

Boğaziçi Üniversitesi Güney Yerleşkesi giriş kapısında eylem yapmak için toplanan gruptan dün gözaltına alınan 12 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.

Bu arada adliyeye sevk edilen şüphelilerin serbest bırakılmasını isteyen bir grup, İstanbul Adliyesi'nin karşısındaki meydanda toplandı.

Polis ekipleri, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı ve bariyerlerle çevrili meydanda slogan atan gruba, dağılmaları için uyarı anonsları yaptı. Grubun dağılmaması üzerine müdahalede bulunan polis, 45 kişiyi gözaltına alındı.

Polis aracına bindirilenlerden bazıları, otobüsün camını kırarak slogan attı.

ÜNİVERSİTE GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Üniversitede gözaltına alınan 12 şüpheli ile aynı konu ile ilgili farklı noktalarda gözaltına alınan 12 şüpheli olmak üzere toplam 24 şüpheli Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.

Hakimlik, 24 şüphelinin tamamının yurt dışına çıkış yasağı ve imza atma yükümlülüğü şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Öte yandan İstanbul Adliyesi önünde gözaltına alınan şüpheli sayısı 52'ye yükselirken, bu şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız