Hava kirliliği kısırlık yapıyor

Hava kirliliği erkeklerde kısırlık yapıyor, hamile kadınlarda ise erken doğum riskini arttırıyor.

Haberler 02.02.2010 - 09:30

Bilim adamı Jorge Hallak, 748 erkek üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırmaya katılanlar otoyol üzerinde yaşıyordu ve buradaki havayı soluyorlardı. Araştırmanın sonucuna göre hava kirliliği yüksek olan bölgelerde yaşayanların kanlarında daha fazla serbest radikal vardı. Bu da onların sperm kalitesini etkiliyordu. Hatta bir kısım erkekte bu durum kısırlığa neden oluyordu.

Araştırmaya katılan 748 erkekten 500'ünde üreme sorunu yaşandı. Araştırmanın ardından yayınlanan rapora göre dünya üzerindeki erkeklerin yüzde onbeşi kısırlık sorunu yaşıyor. Kısırlığa hava kirliliğinin yanısıra, stres, sigara, obezite, hareketsiz bir yaşam da neden olabiliyor.

Faculdade de Medicana'dan araştırmacılar ise hava kirliliğinin yüksek olduğu Rio De Janeiro'da bir araştırma yaptılar. Araştırma Ocak 2003'den Aralık 2006'ya kadar sürdü. Araştırmada hava kirliliğinin doğumlar üzerindeki etkisine bakıldı. Hastanede doğan bebeklerin yüzde dokuzunun ideal doğum kilosunun altında oldukları gözlendi. Doğan bebeklerin yüzde yedisi ise erken dünyaya geldi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız