İklim değişikliği için kritik günler

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı, 200'e yakın ülkenin katılımıyla devam ediyor.

Haberler 28.11.2012 - 13:21

Katar'ın başkenti Doha'da  Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı,  200'e yakın ülkenin katılımıyla devam ediyor. Konferansta 2015'e kadar iklim değişikliğiyle mücadelede etkili olacak bir uluslararası sözleşme üzerinde mutabakat arayışı sürüyor.

Konferans iki hafta devam edecek. Konferans boyunca yapılan luslararası müzakerelerde amaç iki yıl içinde bağlayıcı bir sözleşmeye imza atılmasını sağlamak.

Bu hedefe ulaşmak için Avrupa Birliği ve ada devletlerinin başını çektiği bazı gruplar önemli çaba sarfediyor. Görüşmelerde Çin ve ABD'nin tavrı ise önem taşıyor. Görüşmeler sırasında söz alanbir ABD müzakerecesi, iklim değişikliği konusunda ABD'nin birçoklarının inandığından çok daha fazla çalıştığına dikkat çekti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız