İsrail, Batı Şeria'da 336 yasa dışı konut yapacak

İsrail, Batı Şeria'da yeni konutlar üretmeye devam ediyor. Bir çok ülkeden tepki almasına karşın, İsrail Ordu radyosunun haberine göre Filistin topraklarında 336 yeni konut yapılacak.

Haberler 19.07.2011 - 14:55

İsrail İmar ve İskan Bakanlığı, uluslararası toplumun yasa dışı olarak kabul etmesine rağmen Filistin topraklarında yapılmak üzere 7 bin konutluk ihale açtı. Buna göre Kudüs'ün güneyindeki Beitar İllit yerleşiminde 294, Nablus yakınlarında Karney Şomron yerleşiminde de 42 konut olmak üzere Batı Şeria topraklarında toplam 336 yeni konut yapılacak.

"YENİ KONUTLAR KABUL EDİLEMEZ"
Filistin Yönetimi sözcüsü Ghassan Khatip, "Netanyahu hükümetinin kararının kabul edilemez. İsrail'in yerleşim yerlerine yeni konutların yapılmasına izin vermesi iki devletli çözüme ulaşma konusunda bir engel teşkil eder ve bölgedeki barış fırsatlarına zarar verir. Bu karar, aynı zamada bölgeye şiddet sarmalının yeniden geri dönme tehlikesi anlamına da geliyor" dedi.

300 bin dolaylarında İsrailli Batı Şeria'da yaşarken, 270 bin İsrailli Doğu Kudüs'te bulunuyor.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız