İzmir'deki patlamanın nedeni belli oldu

İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen patlamanın, ölen teröristin güvenlik güçlerinin artan operasyonları sonrası elindeki mühimmatları imha etmek isterken meydana geldiği belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 30.03.2017 - 00:52

İzmir'in Buca ilçesinde bir otomobilde meydana gelen patlama sonucu araçta bulunan iki kişiden biri ölmüş, diğeri yaralanmıştı. Daha sonra çevredeki bir çöp konteynerinde de patlama meydana gelmişti.

Olay sonrası çalışma yapan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, hayatını kaybeden teröristin kimliğini tespit ettikten sonra saldırıya yardımcı olduğu tespit edilen kişileri belirledi. 

Söz konusu şüphelilere operasyon düzenleyen ekipler, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifadesinde patlamada ölen teröristin Güneydoğu'dan saldırı yapmak için İzmir'e geldiğini ancak polis ekiplerinin sıkı denetimleri ve devamlı operasyon yapmasından korktuğu öğrenildi. 

Patlamada ölen teröristin kendisinde bulunan patlayıcı maddeleri imha etmek isterken yanlışlıkla elinde patladığı belirtildi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız