Kadınlardan "en büyük battaniye" rekoru

Isparta'da 300 kadın tarafından örülen 785,5 metrekarelik battaniye ile en büyük battaniye rekoru kırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 08.05.2016 - 16:09

Isparta'da 300 kadınının yaptığı battaniye, 785,5 metrekarelik büyüklüğüyle en büyük battaniye rekoru kırdı.

Isparta El Ele Derneği desteğiyle örülen battaniye, Isparta'daki Atatürk Stadyumunun çimlerine serildi. Burada Guinness Rekorlar Kitabı Türkiye Temsilcisi Orhan Kural ve hakem battaniyeyi ölçtü.

Büyüklüğü 785,5 metrekare olarak belirlenen battaniye, dünyanın en büyük battaniyesi ilan edildi. 
Isparta Ele Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, 4 ay önce başlattıkları "Sevgi Battaniyesi" kampanyası kapsamında 300 kadınının dünyanın en büyük battaniyesini ördüğünü söyledi.     

Böylesine değerli bir ürünü Anneler Günü'nde kamuoyuyla paylaşmaktan büyük sevinç duyduklarını dile getiren Aydın, battaniyeyi parçalara ayırarak Türkiye'deki sevgi evleri ve yaşlı bakım merkezine dağıtılacaklarını bildirdi.     

Isparta Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan da Anneler Günü'nde böylesine bir rekorun kırılmasından mutlu olduğunu söyledi. Battaniyeye kadınların sevgisini, özverisini kattığını dile getiren Özkan, rekorda emeğin geçen tüm kadınların Anneler Günü'nü kutladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız