Polis ve savcılara suç duyurusu

İrticayla Mücadele Planı'nın ofisinde bulunduğu iddia edilen Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk'ün avukatları, planı sızdıran polis ve savcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberler 18.06.2009 - 10:43

Geçtiğimiz hafta Cuma gününden beri Türkiye'nin gündemini değiştiren 'İrticayla Mücadele Planı'yla ilgili bugün sabah sıcak bir gelişme yaşandı.

Planın bilgisayarında çıktığı iddia edilen Serdar Öztürk'ün avukatları, Ergenekon soruşturmasına bakan savcılar ile terörle mücadele şubesi polisleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde, savcılar ve polislerin görevi ihmal suçundan yargılanması istendi.

Dilekçede, dosyada "kısıtlama kararı" olduğu, yani dosyadan belge alınmasının zorluğu hatırlatıldı, avukatlara verilmeyen belgelerin bir gazeteye servis yapıldığı savunuldu.

Öztürk'ün avukatları ayrıca, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na verdikleri 2 sayfalık dilekçede de belge konusunda kendisine tek soru sorulmayan Serdar Öztürk'ün sorgulanmasını istediler.

Avukatlar, Serdar Öztürk'ün kendilerine "Genelkurmay böyle saçma sapan bir belge hazırlamaz. Ben böyle bir belgeden gazetede görünce haberim oldu" dediğini öne sürüdüler.

Ergenekon soruşturmasında daha önce tutuklanan Levent Göktaş'ın avukatı Serdar Öztürk, Haziran ayı başında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız