Rehn: 2009 Türkiye için gerçek sınav

Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Rehn, 2009 yılının, Türkiye'nin AB üyeliği müzakereleri için gerçek sınav olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 21.12.2008 - 15:01

Reuters ajansına mülakat veren Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn, "Gelecek yıl, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği perspektifinde ciddi olup olmadığına dair önemli bir sınav niteliğinde olacaktır" dedi.

Bir veya iki yıl süren iç zorlukların ardından artık Türkiye'den tekrar yeniden vitese takıp reformları gerçekleştirmesini beklediklerini söyleyen Rehn, Ankara'dan hızlı etmesini istedi ve "Ne kadar çabuk o kadar iyi. Ama en geç Mart'taki yerel seçimlerin ardından Türkiye tüm reformlara yeniden girişmeli" dedi.

Olli Rehn, Avrupa Birliği standartlarına uyuyacak şekilde, Anayasasını reform etmesi,  ifade özgürlüğüyle dini ve dili haklarını iyileştirmesinin Türkiye için kilit önemde olduğunun altını çizdi. Avrupa Birliği yetkilisi, 2009 yılının Kıbrıs'ta çözüm yılı olmasının gerektiğini de vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız