Şehitlere veda

Diyarbakır ve Şırnak'ta şehit olan 2 polis ve 1 asker, son yolculuğuna uğurlandı. Şehit özel harekat polisi Orhan Dilekçi ise yarın Erzurum'da toprağa verilecek.

Haberler NTV Haber, Anadolu Ajansı 02.01.2016 - 17:11 Son Güncelleme : 02.01.2016 - 17:30

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan özel harekat polisi Kenan Ardıç'ın (28) cenazesi, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.

Şehit Kenan Ardıç’ın cenazesi, annesi Zeliha Ardıç, babası Cemal Ardıç, eşi İmran Koç Ardıç, kardeşleri Gökhan ve Esma Ardıç ile yakınları, Vali Alim Barut ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Şehidin cenazesi uçaktan indirildiği sırada kız kardeşi Esma ve bazı yakınları fenalık geçirdi. Anne Zeliha Ardıç ile şehidin eşi İmran Ardıç'ın da güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Daha sonra Diriliş Mahallesi Gurbet Caddesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alınan Kenan Ardıç'ın cenazesi, sloganlar eşliğinde cenaze namazı kılınmak üzere Ulu Cami'ye götürüldü.

Şehidin tabutuna sarılan baba Cemal Ardıç, oğlunun fotoğrafını ve tabutun başında bekleyen Özel harekat polislerini öptü.

Kardeşi Gökhan Ardıç ise "Üşüme kardeşim, bak montunu getirdim" diyerek şehit Ardıç'ın parkasını tabutun üzerine örttü.

Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki polis şehitliğinde toprağa verildi.

“BİZ DE ÖLMEYE HAZIRIZ”

Şırnak’ın Cizre ilçesinde şehit düşen polis memuru Erol Aktürk de İzmir'de toprağa verildi.

Şehit Aktürk için Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin annesi Aliye, eşi Şule, çocukları Rümeysa (17), Tuba (13) ve Mehmet Akif (8) Aktürk ile yakınları ayakta durmakta güçlük çekti.

Cenaze namazı öncesi şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önüne gelen aile üyeleri gözyaşı dökerek, şehit Aktürk'ün fotoğrafını öptü.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, "şehitler ölmez vatan bölünmez", "kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde cenaze arabasına konuldu.

Şehidin yakınları ve protokol üyelerini cenazeyi selamlaması sırasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da şehidin oğlu Mehmet Akif ile bir süre ilgilendi.

Yıldırım, şehidin kardeşleri Hüseyin ve İsmail Aktürk'e başsağlığı diledi. Bu sırada şehidin bir yakını Bakan Yıldırım'a "biz de ölmeye hazırız" dedi.

Daha sonra şehit Aktürk'ün cenazesi, Işıkkent Polis Şehitliği'ne götürülerek burada toprağa verildi.

KÜRTÇE AĞITLARLA

Cizre’deki şehitlerden Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner ise Adıyaman’da son yolculuğuna uğurlandı.

Besni ilçesindeki babaevinde helallik alınan Abdulkadir Öner için daha sonra köy meydanında binlerce kişinin katılımıyla cenaze töreni düzenlendi.

Bir hafta önce köyüne izne gelen Öner'in, 5 aylık çocuğu ve eşini güvenlik gerekçesiyle babasının evine bıraktığı, ailesinin ısrarla izine ayrılıp görev yerine gitmemesini istemesine karşın, silah arkadaşlarını yalınız bırakmamak için 26 Aralık'ta görev yeri Cizre'ye gittiği öğrenildi.

Bu arada, şehit Öner'in 1,5 yıl önce düğün töreninin yapıldığı köy meydanında bugün cenaze töreninin yapıldığını gören akrabaları, Kürtçe ağıtlar yakarak duygulu anlar yaşadı.

Şehit özel harekat polisi Orhan Dilekçi ise yarın Erzurum'da toprağa verilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız