"Tahliye" tartışmasına el koydu

HSYK, "14 Aralık soruşturmasında tahliye" tartışmalarına el koydu. Olayla ilgili 2 başmüfettiş görevlendirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz Bürosu da tahliye müzekkerelerini mahkemeye iade etti.

Haberler NTV Haber 27.04.2015 - 01:28

14 Aralık soruşturmasında tahliye tartışmasıyla ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu iki başmüfettiş görevlendirdi.

İstanbul 32'inci Asliye Ceza Mahkemesi, 75 kişi hakkında tahliye kararı vermiş, bu karar İstanbul 10'uncu Sulh Ceza Hakimliği tarafından "yok hükmünde" sayılmıştı.

HSYK, bu olay üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Kenan İpek, iki başmüfettişin denetim amacıyla görevlendirildiğini ve olaya el koyulduğunu bildirdi.

İpek, açıklamasında, 29 ve 32'inci asliye mahkemelerinin soruşturma dosyalarını temin etmeden karar verdiğini, başmüfettişlerin bu mahkemelerdeki incelemelerinin devam ettiğini ifade etti.

TAHLİYE YOK

Öte yandan her iki mahkemeden çıkan karar, ceza infaz savcılığı tarafından incelendi ve tahliye müzekkereleri Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade edildi. Bu tahliyelerin gerçekleşmeyeceği anlamına geliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız