Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Balıkesir'deki kuduz karantinasıyla ilgili açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir büyükbaş hayvanda kuduz hastalığının tespit edilmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Haberler ntv.com.tr 11.11.2018 - 17:07

ARŞİV

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 11 Kasım 2018 tarihli açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Balıkesir Burhaniye İlçesi Sarılar Mahallesi’nde bir büyükbaş hayvanda kuduz hastalığı tespit edilmiştir.

Hastalık, meraya dayalı hayvancılık yapmakta olan ve 5 büyükbaş hayvanı bulunan bir vatandaşımızın işletmesinde çıkmıştır. Hastalıklı hayvan itlaf edilmiş, işletme dezenfekte edilmiştir.
 
Bu kapsamda söz konusu hastalığın yaban hayatı kaynaklı ısırma sonucu ortaya çıktığı anlaşılmıştır. Hastalık mihrakında derhal aşılama ve karantina işlemleri yapılmıştır.

Yine söz konusu kırsal alanın etrafında bulunan; Hacıbozlar, Kırtık, Yalancılar, Kuzgun mahallelerinde de “aşılama çalışmaları” yapılmıştır.

Ayrıca söz konusu yerleşim yerlerinde sadece büyükbaş hayvanlar değil, “kedi ve köpekler de” aşılanmıştır.

Netice itibariyle konuya ivedilikle müdahale eden Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri, gerekli bütün tedbirleri alarak hassasiyetle çalışmalarını sürdürmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız