Torpil e-maili zanlısı adliyede

İstanbul'da Bakan Yazıcı adına torpil e-maili attığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'da adliyeye getirildi.

Haberler 18.05.2011 - 17:13

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM'ye elektronik posta yollandığı iddiasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ü.Y, Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen Ü.Y, ''YGS'deki şifre'' iddialarına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan tarafından sorgulanacak.

Ü.Y, TİB'in takibinin ardından kimliği tespit edilmesi üzerine polis tarafından dün İstanbul'da gözaltına alınmış, uçakla soruşturmasının yürütüldüğü Ankara'ya götürülmüştü.

İstanbul'da hayvancılık ve besicilik yapan zanlının 1981 doğumlu olduğu bildirildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın zanlının adresini belirleyerek, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirdiği, bunun üzerine zanlının belirlenen adreste gözaltına alındığı öğrenildi.

YAZICI: BULUNACAKTI...
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gözaltına olayına ilişkin, ''Bulunacaktı, bulunur yani... Türkiye'de teknik çok ileri, polisimiz de bu tür suç işleyenleri takip etmekte gerçekten uzmanlaşmış'' dedi.

Şanlıurfa'da konuşan Yazıcı şunları söyledi:

"Ben daha önceki açıklamalarımda ifade ettiğim gibi, duyduğum gün, yani benimle ilgili benim ismim kullanılarak böyle bir sahteciliğin yapıldığını duyduğum ilk gün, 10 Mayıs. Aynı gün avukatıma talimat verdim. O gün ben Rize'deyim. Avukatım Ankara'da hemen o maileri inceledi. Suç duyurusunu yaptı. 'Bunlar bulunsun cezalandırılsın', dilekçenin özü bu.

Savcılık bunu emniyete havale ediyor emniyet de araştırmalarını yaptı. İsimleri tespit etti sonra da bugün o isimlerde suçu işlediği kanaatine vardıkları, mutlaka ellerinde veri var bu konuda, İstanbul'da yakalamışlar... Ben de az önce bu konuda bilgilendirildim.'' 

Yazıcı, ''Gözaltı bir kişiyle sınırlı mı kalacak?'' şeklindeki soruyu da, ''Bilemiyorum. Çünkü o suçu kovuşturmaya, soruşturmaya yetkili yer savcılıktır. Savcılık adına işlem yapan Emniyet Bilişim Dairesi Başkanlığıdır. Onlar bunu yürütüyorlar."

İDDİA KILIÇDAROĞLU'DAN GELMİŞTİ
Torpil skandalı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bir bakan, ÖSYM Başkanı'na yeğenimi uygun bir yere yerleştirin" diye mesaj gönderdi açıklamısıyla ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından birkaç gün sonra Bakan Hayati Yazıcı, kendi adına ÖSYM Başkanı'na mesaj gönderildiği ancak iddia edildiği gibi yeğeni olmadığını duyurdu.

Ancak e-mail adresinin ÖSYM Başkanı'na ait olduğu iddialarının ardından Bakan Yazıcı, savcılığa suç duyurusunda bulunarak sorumluların bulunmasını istedi.

Bu noktadan sonra Bilişim Polisi ve TİB devreye girerek e-aimllerin izini sürmeye başladı. Bu öğleden sonra ise tespit edilen ve adının Ümit Y. olduğu belirtilen şüpheli gözaltına alındı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız