Tuğluk mahkemeye gidecek ama...

Kapatılan DTP'nin 3 milletvekili ve Ahmet Türk'le birlikte hakkında yakalanıp mahkemeye götürülme kararı çıkartılan Aysel Tuğluk, mahkemeye gideceğini ancak ifade vermeyeceğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 29.12.2009 - 22:20

Kapatılan DTP'nin Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, ''Mahkemeye gideceğiz, ama ifade vermeyeceğiz'' dedi.

Diyarbakır dönüşü, Esenboğa Havaalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğluk, ''Ankara'ya ifade vermek için mi geldiniz?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Ben buraya ifade vermek için gelmedim. Partimizin kararı var, o karara uyacağız, ifade vermeyeceğiz. Her şeyin doğru anlaşılmasını istiyoruz. Mahkemelere karşı bir tavrımız yok. Mahkemelere karşı bir tavır almış değiliz, uygulamamaya karşı bir tavrımız var. Bu tavrımız devam ediyor. Sonuçta, bütün milletvekilleri hangi hukuka sahipse, DTP milletvekilleri de o hukuka sahip. DTP'li milletvekillerine de bu hukukun uygulanması gerekir. Ayrımcılığa karşı bir tutumumuz vardı, bu tutum devam ediyor.''

Tuğluk, ''polis zoruyla ifade vermeye götürülmeleri durumunda tavırlarının ne olacağına'' ilişkin bir sorusu üzerine, ''Elbette mahkemeye gideceğiz, ama ifade vermeyeceğiz. Bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu, hukuka aykırı olduğunu ifade edip ifade vermeyeceğiz'' dedi.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız