Yerinde bir tercih için!

Üniversiteyi yerinde tanı, Kültür’e gel

Yerinde bir tercih için!

Öğretmen adaylarının staj yerleri hazır

İstanbul Kültür Üniversitesi, kuruluş izni geçtiğimiz yıl alınan Fakültesi ile fakülte sayısını 7’ye yükseltti. Kurucu Dekanlığını 2008 - 2012 dönem rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer’in yaptığı fakülte; İngiliz Dili Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık olmak üzere üç ana bilim dalından oluşuyor. Önümüzdeki akademik yılda Okul Öncesi Öğretmenliği ve Rehberlik Psikolojik Danışmanlık Lisans Programları için toplam 110 kontenjan ayrıldı. İngiliz Dili Eğitimi anabilim dalının ilk öğrencilerini gelecek yıl alması hedefleniyor.

STAJ YERİ KÜLTÜR KOLEJLERİ

geleneği temelleri Kültür Koleji’ne dayanan İstanbul Kültür Üniversitesi’nin; kuruluşundan itibaren planladığı en büyük eğitim hamlelerinden biri olan Eğitim Fakültesi’nde öğrenmeyi öğreten eğitimcilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu’nun belirlediği ihtiyaç alanlarını dikkate alarak kuruluş aşamasına yön veren fakültenin öğretim içerikleri ise Kültür Okulları öğretmen ve yöneticileri ile çalıştaylar yapılarak “Bologna Süreci” kriterlerine göre hazırlandı. Fakülte sanatın tüm alanları, uygarlık ve bilim tarihi başta olmak üzere kapsamlı bir öğretim programıyla öğrencilerini mesleklerine hazırlayacak. Geleceğin öğretmenleri, staj ve uygulama deneyimlerini ise İstanbul Kültür Eğitim Kurumları’nın okullarında kazanacaklar.

İKÜ Eğitim Fakültesi’nin lisans programlarında, yabancı dil de özel bir öneme sahip. Fakültenin Okul Öncesi Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri, sunulan yoğun dil programı ile Avrupa Dil Pasaportu kriterlerine göre B2 düzeyinde İngilizce bilgisiyle mezun olacaklar.

Özelleştirilmiş Çift Anadal Programı’nda İKÜ farkı

İstanbul Kültür Üniversitesi Senatosu’nun Nisan 2013’te almış olduğu karar çerçevesinde, İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki tüm lisans programları arasında çift ana dal yapılabilmesi ilkesi benimsenmiştir. YÖK tarafından da desteklenen ve örnek gösterilen bu açılım kapsamında tüm bölümler arasındaki ortak müfredatların oluşturulması çalışmaları halen devam edilmekte olup uygulamaya 2013-2014 akademik yılı güz yarıyılında başlanacaktır.

Geleceğin modasını İKÜ’lÜ modacılar tasarlayacak

İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı ön lisans programı yeni akademik yılda ilk öğrencilerine “merhaba” diyecek. Uygulama ağırlıklı öğretim yaklaşımını benimseyen programda mesleki becerilerin geliştirilmesinin yanı sıra Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile oluşturulan giyim ve bilgisayar atölyelerinde kazandırılacak. 40 iş günü staj zorunluluğu bulunan bölümde Federasyon ve Derneğin imkanları kullanılabilecek. Tekstil sektöründe kalifiye eleman açığını kapatmayı hedefleyen programın iş olanakları da son derece geniş. Mezunları Türkiye’nin önde gelen tekstil ve hazır giyim firmalarında tasarım, AR-GE, ÜR-GE departmanlarında kariyer yapabilecekler. Mezunlar ayrıca İKÜ İşletmecilik Meslek Yüksekokulu ve Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonunun imzaladığı protokolle Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu mensubu şirketlerde istihdam önceliği kazanacaklar.

Küresel dünyanın mesleği:

Uçak Teknolojisi Ön Lisans Programı İlk Öğrencileri ile Buluşmaya Hazır

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak İKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programı, teorik ve uygulama eğitimine eşit ölçüde önem veren öğretim içeriğiyle dikkati çekiyor.

Katkı paylı 10 öğrenci kontenjanı bulunan programın, Tam Burslu 6, % 50 Burslu 30 ve % 25 Burslu 10 olmak üzere toplam 56 öğrenci kontenjanı bulunuyor.

Sektörel bağlantılarını uygulamalı eğitim anlayışı çerçevesinde geliştiren programda proje bazlı eğitime ağırlık veriliyor. Seminer ve mesleki toplantılarla öğrencilerin vizyonlarını geliştirmeye odaklanan program yeni akademik yılda staj ağını geliştirmeye yönelik çalışmalarla da ses getirmeyi hedefliyor.

Uçak Teknolojisi ön lisans programı öğrencilerine, Üniversite’nin 22 Avrupa ülkesinde 200 ERASMUS anlaşmasının yanı sıra Amerika, Avrupa, Asya, Afrika, Avustralya’da ikili anlaşmalarıyla yurt dışına açılma fırsatı da sunuyor.

Çocuk gelişiminde yeni nesil vizyon

İstanbul Kültür Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı’nda 2012 -2013 akademik yılında ilk öğrencilerine merhaba demeye hazırlanıyor.

60 öğrenci kontenjanı bulunan program burs olanaklarıyla dikkat çekiyor. Katkı paylı 18 öğrenci alacak programın burslu kontenjan dağılımı ise şöyle: Tam Burslu 6 öğrenci, % 50 Burslu 24 öğrenci % 25 Burslu 12 öğrenci.

Staj ve uygulama deneyimi kapsamında Kültür Eğitim Kurumları bünyesinde 4 anaokuluyla iş birliği bulunan Program; oyun ve oyunculuk atölyesi, psikolojik danışmanlık merkezi, dijital oyun atölyesi ile çocuk gelişiminde çok yönlü bir eğitim sunuyor. Teorik eğitimlerin İncirli Yerleşkesi’nde verildiği program, uygulamaya dayalı uluslararası proje hedefleriyle de fark yaratmayı hedefliyor. Öğrencilerin değişen dünyaya uyum sağlayabilmesi ve yeni kültürleri keşfedebilmesi adına Avrupa’nın çeşitli kentleriyle Au-pair anlaşması planlayan Program’da 40 gün kurum dışı staj zorunluluğu bulunuyor.  

Ayrıntılı bilgi için tıklayın!

Sayfa Yükleniyor...