6 ayda 1 milyar lira kâr etti, gelir rekoru kırdı

Turkcell'in ilk 6 aydaki net kârı yüzde 236 artışla 1 milyar 51 milyon TL oldu. Şirketin yarıyıldaki gelirleri 4.9 milyar TL ile rekor kırdı.

6 ayda 1 milyar lira kâr etti, gelir rekoru kırdı

Türkiye'nin en büyük mobil operatörü Turkcell'in ikinci çeyrek net kârı 534 milyon lira ile beklentilerin üzerinde açıklandı.

Turkcell, Belarus iştirakinden kaynaklanan kur farkı giderlerinin yanı sıra Rekabet Kurulu'nun verdiği ceza için ayrılan karşılığın etkisiyle, geçen yılın ikinci çeyreğinde 21.4 milyon lira zarar açıklamıştı.

Turkcell'in 6 aylık net kârı yüzde 236 artışla 1 milyar 51 milyon TL olarak gerçekleşti.

Turkcell'in dün akşam açıkladığı mali tablolarına göre, şirketin ikinci çeyrek gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 2.565 milyar lira olarak gerçekleşti.

Turkcell’in ilk yarıyıl gelirleri de yüzde 13 artışla 4.9 milyar TL oldu ve tüm yarıyıl gelirleri içerisinde en yüksek seviyeye ulaştı.

Reuters'ın 22 kurumun katılımıyla yaptığı ankete göre, Turkcell'in ikinci çeyrek net kârının 465 milyon lira, gelirlerinin ise 2.5 milyar lira olması bekleniyordu.

Turkcell'in ikinci çeyrekte faiz, amortisman, vergi öncesi kârı (FAVÖK) bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 artışla 779 milyon lira olurken, FAVÖK marjı 1 puan azalarak yüzde 30.4 oldu.

Şirketin Türkiye'den elde ettiği ses gelirleri ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1.603 milyar liraya ulaştı. Mobil internet gelirleri ise aynı dönemde yüzde 44 artışla 240 milyon lira oldu.

ABONE SAYISI 35 MİLYONA YAKLAŞTI
Abone pazar payını yüzde 53 olarak koruyan Turkcell'in abone sayısı ikinci çeyrekte 200 bin artışla 34.7 milyona ulaştı. İkinci çeyrek sonu itibariyle şirketin 22.2 milyon ön ödemeli, 12.6 milyon faturalı abonesi bulunuyor.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, şirketin ikinci çeyrek sonuçlarının dün akşam açıklanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında şu açıklamaları yaptı: "İlk yarı sonuçları planlanandan iyi gelince 2012 sonu gelir beklentimizi 9.9-10.1 milyar TL aralığından 10.1-10.3 milyar TL aralığına revize ettik. Yıl sonu FAVÖK beklentimizin alt sınırını 3 milyar TL'den 3.05 milyar TL'ye revize ettik, üst sınırı 3.2 milyar TL olarak koruduk; FAVÖK marjı için beklenti vermiyoruz. Fiyat rekabeti olursa müşterilerimizi tutmak için FAVÖK marjından fedakarlık gerekebilir, buna hazırlıklıyız; önemli olan şirketin gelir ve kârlılığının artması. Yeni satın almalarla ilgiliyiz ancak kısa zamanda açıklayacağımız bir satın alma yok; Bulgaristan'da faaliyet gösteren telekom operatörü Globul benim radarımda değil."

Sayfa Yükleniyor...