ABD enflasyon verileri ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ABD mayıs ayı TÜFE kararı)

Mayıs ayı ABD enflasyon verileri, dolar, altın, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyordu. Kritik mayıs ayı ABD'de enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon verisi, dünya piyasalarında ekonomideki gidişatı belirlemede yatırımcılara kılavuz olacak. Peki, mayıs ayı ABD enflasyon verileri ne kadar, yüzde kaç oldu?

ABD enflasyon verileri ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ABD mayıs ayı TÜFE kararı)

Tüketici Fiyat Endeksi () mayıs ayı verileri açıklandı. ABD enflasyonu, yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. verilerinin ekonomideki gidişata yön vermesi bekleniyor. Peki, mayıs ayı ABD enflasyon verileri ne kadar, yüzde kaç oldu?

ABD ENFLASYONU NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

ABD'de TÜFE mayıs ayında yüzde 0,1 ile yüzde 0,2'lik beklentinin altında artış gösterdi. Yılık TÜFE yüzde 4 olarak gerçekleşti.

Çekirdek TÜFE yüzde 0,4'le beklentilere paralel.

ABD enflasyon verileri ne kadar, yüzde kaç oldu? (2023 ABD mayıs ayı TÜFE kararı) - 1

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Küresel piyasalar, Merkez Bankası'nın (Fed) yarın politika faizini sabit bırakabileceğine yönelik beklentilerle pozitif bir seyir izlerken, bugün gözler ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

ve resesyon ikilemindeki küresel ekonomilerde "şahin" para politikalarının sonuna yaklaşıldığına yönelik fiyatlamalar güçlenmeye devam ediyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bugün başlayacak ve yarın sonlanacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında yüzde 84 ihtimalle politika faizinin sabit bırakılacağı öngörülüyor.

Öte yandan, ülkede bugün açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odağında bulunuyor. Piyasalarda Tüketici Fiyat Endeksi'nin () mayısta yüzde 4,1'e gerilemesi beklenirken, veriyle birlikte varlık fiyatlarında oynaklığın da artabileceği öngörülüyor.

NİSAN AYI TÜFE KARARI NE OLMUŞTU?

ABD'de enflasyon nisanda yıllık yüzde 4,9 olarak beklentinin altında açıklandı. Enflasyon 2 yılın en düşük seviyesine indi.

Sayfa Yükleniyor...