ABD'liler hisseden kaçıp tahvile yöneliyor

Finansal kriz ABD'li küçük yatırımcıların risk iştahının kaybolmasına yol açtı. The New York Times'a göre yatırımcılar hisse senetlerinden çıkarak tahvile yöneliyor.

ABD'liler hisseden kaçıp tahvile yöneliyor

Ekonomik belirsizlik ABD'lilerin hisse senetlerine ilgisini azaltıyor. The New York Times'a göre, ABD'li bireysel yatırımcılar ilk 7 ayda hisse senedi yatırım fonlarından 33 milyar 120 milyon dolar çekti.

Gazetenin Yatırım Şirketi Enstitüsü adlı kuruluştan aldığı verilere göre, yatırımcılar hisse senetlerinden çıkarak tahvile yöneliyor.

Hisse senetlerinden çıkışın devam etmesi halinde, 2010'da yatırım fonlarından çıkan para, 2008 hariç tutulduğunda, 1980'lerden bu yana en yüksek düzeye ulaşacak.

ABD'li bireysel yatırımcılar için popüler bir yatırım aracı olan hisse senedine olan ilginin azalması, uzmanlar tarafından şaşırtıcı bulunuyor. Yatırım Şirketi Enstitüsü Başekonomisti Brian Reid, "Ekonomik döngünün bu aşamasında normalde hisse senedi fonlarına 10 ila 20 milyar dolarlık giriş olması gerekir" diye konuşuyor.

ABD'li hane halklarının yarısının hisse senedi yatırımının olması, bu yatırım aracının şimdiye dek güvenli ve kârlı olarak görülmesini sağlamıştı. Ancak kriz ABD'lilerin finansal güvenlik duygusunu azaltırken, hisse senetlerinin güvenli olduğu yönündeki görüş de sarsılmış gibi görünüyor.

Sayfa Yükleniyor...