Ali Sami Yen'in kaderi bu hafta belli oluyor

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadı arazisinin satışı için 28 Mayıs'ta düzenlenen ihaleye ilişkin nihai kararı bu hafta vereceklerini açıkladı.

Ali Sami Yen'in kaderi bu hafta belli oluyor

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar İstanbul'da katıldığı 10. Gayrimenkul Zirvesi’nde Ali Sami Yen Stadı arazisinin satışı için 28 Mayıs'ta ikinci kez yapılan ihaleye ilişkin takvim vererek, "Kararı bu hafta veririz" dedi.

İhalede en yüksek teklifi 461 milyon 500 bin lirayla Aşçıoğlu inşaat vermişti. 16 Nisan'da düzenlenen ve iptal edilen ilk ihalede de Nurol grubuyla birlikte 416,5 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Aşçıoğlu'nun ilgisi TOKİ'yi memnun ediyor. Ancak ihaleden elde edeceği gelirle Seyrantepe Stadı maliyetini karşılamayı planlayan idare endişeli. Aşçıoğlu'nun teklifi bu maliyeti karşılamıyor.

TOKİ başkanının başka önemli açıklamaları da vardı. Bayraktar, TOKİ'nin iştiraki olan Emlak Konut Gayrimenkul'de halka arz planladıklarını belirtti.

Bayraktar, "Şu anda gerçekten Emlak Konut GYO'yu kendi işlevine, kendi konumuna getirdik, şimdi de bunu halka açıyoruz. Yaklaşık 4 milyar liralık bir varlığı var. Bunun dörtte birini sermaye artırımı şeklinde halka açıyoruz. Bunu kar dağıtımı olarak kullanmayacağız daha büyük işler yapmak, daha çok istihdam yaratmak için sermayeye ilave edeceğiz." diye konuştu.

Yetkililer halka arzın yıl sonuna doğru yapılabileceğini kaydetti. Fiyatları düşürmek için sektörde olduklarını söyleyen TOKİ başkanı kıymetli araziler üretmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...