Artık 'işkence kavşağı' değil!

Yapımı tamamlanan Atatürk Havalimanı önü katlı kavşak ve bağlantı yollarında incelemelerde bulunan Başkan Topbaş, kavşağın yapımını 4,5 ayda tamamladıklarını ve buradan günde ortalama 231 bin 284 aracın geçiş yaptığını söyledi.

Artık 'işkence kavşağı' değil!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı tamamlanan Atatürk Havalimanı önü katlı kavşak ve bağlantı yollarında incelemelerde bulundu.


Şimdiye kadar ulaşıma 16,5 milyar lira harcadıklarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu kavşaktan günde ortalama 231 bin 284 araç geçtiğinin altını çizerek, 7 kilometrelik alan içerisine 7 tane geçit, üst geçit ve kavşak gibi katlı geçişler hazırladıklarını, toplamda 53 milyon liraya mal olan bu kavşağın projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığını, projenin masraflarını ise Ulaştırma Bakanlığı'nın karşıladığını kaydetti.        

Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:        

ARTIK "İŞKENCE KAVŞAĞI" DEĞİL
''Kavşağın yapımını 4,5 ayda bitirdik. Şu anda bu kavşakla ilgili yurt dışından bazı ülkeler belediye başkanlarını göndererek inceleme yaptırıyor. Buraya 5-6 ay önce gelen insanlar kavşağın son halini gördüklerinde şaşırıyor. Ekibimiz şehir şantiyeciliği oluşturmayı başarıyor. Artık şehirdeki yolları yaparken mobil köprüler oluşturup trafiği aksatmadan çalışmalar yapacağız. Havalimanı ve çevresinde 50 bin metrekare yeşil alan ve çiçekli alan oluşturduk. Bu bölgede bulunan panel çiçekler led aydınlatma ile geceleri de kendini gösterecek. Atatürk Havalimanı kavşağı artık bir 'işkence kavşağı' olmaktan çıktı.''
        
"HAVUZLU KAVŞAK" EKİM AYINDA BİTİRİLECEK 
Yeşilköy ile Yeşilyurt arasında bulunan ve ''Havuzlu Kavşak'' diye bilinen kavşakla ilgili çalışmaların da sürdüğünü dile getiren Topbaş, ''Florya'dan Yenikapı istikametine giden yolu alta almak suretiyle bir çalışma başlattık. 18 milyon liralık maliyetinin 8 milyon lirasını Ulaştırma Bakanlığı karşıladı. Bu kavşağın yapımının Ekim ayının sonuna kadar bitirilmesini planlıyoruz'' dedi.    

BAYRAMDA TOPLU TAŞIMA YÜZDE 50 İNDİRİMLİ
Topbaş, ayrıca bayramda toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirim uygulayacaklarını da sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...