Asgari ücret pazarlığında ilk toplantı internet ortamında yapılacak

2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları, 4 Aralık'ta başlayacak. İlk toplantı, pandemi önlemleri çerçevesinde online olarak yapılacak.

Asgari ücret pazarlığında ilk toplantı internet ortamında yapılacak

Tespit Komisyonu toplantılarının ilki, Aile, Çalışma ve
Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılıyor. Ancak bu yılki toplantılar, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda çevrim içi yapılacak.

İşçi ve işveren temsilcisi TİSK ve Türk-İş ev sahipliğinde diğer toplantıların yöntemi ise ilerleyen günlerde netleşecek.

7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücrette 2021 rakamının belirlenmesi için Aralık ayı boyunca en az dört toplantı yapılması bekleniyor.

İşçi, işveren ve hükümet adına beşer temsilciden oluşan komisyon, halen net 2 bin 324 Lira olan asgari ücretteki artış oranını belirleyecek.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 2 BİN 324 LİRA

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için aylık brüt 2 bin 943 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 2 bin 324 lira 71 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlileri için ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net 2 bin 501 lira 55 kuruş olarak hesaplanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 3 bin 458 lira. Bunun 2 bin 943 lirasını brüt asgari ücret, 456 lira 17 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 58 lira 86 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

ARŞİV: ÜCRETSİZ İZİN SÜRESİ BÖLÜNEBİLİR Mİ?

Sayfa Yükleniyor...