Bakan Mehmet Şimşek'ten 'taşeron' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin, "İnanıyorum ki düzenleme 21 Mart’ta kadar Meclis’e gönderilir" dedi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten 'taşeron' açıklaması

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların durumu hakkında bilgi verdi.

Mehmet Şimşek, “Bizim bir eylem planımız var, bu eylem planında buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında o düzenleme gönderilir” dedi.

HALK KATILIM

Halk Katılım'ın kuruluşunun neden geciktiğinin sorulması üzerine Şimşek, "Halk Bankası aslında hızlı bir başlangıç yapmıştı sonra anladığım kadarıyla şöyle bir tartışma yaşanmış; 'bunu Halk Bankası mı kursun yoksa Halk Bankasının dışında Hazine mi kursun' şeklinde bir mülahazadan dolayı o gecikmiş. Şimdi tekrar o süreci hızlandırıyoruz" dedi.

Sistemde şu anda katılım bankalarının payının yüzde 5 civarında olduğuna dikkati çeken Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Cumhurbaşkanımız önümüze uzun vadede yüzde 25 gibi bir hedef koydu ama biz orta vadede en az yüzde 15'e çıkartılması için gereken adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...