Bankalardan reel sektöre borç desteği

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Özince, reel sektörün borçları için yeni bir yapılandırma çalışması içinde olduklarını açıkladı. Özince, reel sektöre “Kaygınız olmasın, finansmanınız sağlanır” mesajı verdi.

Bankalardan reel sektöre borç desteği

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı (TBB) Ersin Özince, Ankara Sanayi Odası’ndaki toplantıda sanayicilerle küresel mali krizi değerlendirdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın bankalarla reel sektör arasındaki ilişkilere yönelik sözlerini değerlendiren Özince, “Bankalar kredi vermezse döner onları vurur” sözleriyle Başbakan’a hak verdi.

Kriz yönetimi konusunda hükümete yöneltilen eleştirileri değerlendiren Özince, “Olumsuzlukları iyi idare etmek lazım, sandalı sallamadan. Beklentilerin yönetimi sadece hükümetlere düşmüyor; bizlere de düşüyor” dedi.

Şirketlerin borçları için yeni bir yapılandırma çalışması içinde olduklarını yapıldığını belirten Özince, piyasalardaki rahatlamaya bağlı olarak kredilerin artacağı mesajı verdi. Özince, “Türk bankacılık sektörü bal gibi Türk reel sektörüyle, Türkiye’yle çalışmak zorunda. Hiç kaygınız olmasın, reel sektörün finansmanı sağlanır” diye konuştu.

Özince, Merkez Bankası’nın aldığı önlemlere ilişkin olarak şunları söyledi: “Merkez Bankası’nın şu ana kadar aldığı önlemlerle bankaların likiditelerini idare etmeleri açısından bir sorun doğmadığı düşünülebilir. Merkez Bankası’nın munzam karşılıkları düşürmesinden 3 milyar dolar civarında geldi. Bu bankaların ancak likiditesine yetiyor gibi geliyor bana.”

Sayfa Yükleniyor...