Beşiktaş'a üç bankadan 75 milyon dolar

Beşiktaş Futbol Yatırımları şirketi yüzde 8.75 faiz ile 6 yıl vadeli 75 milyon dolarlık kredi aldı.

Beşiktaş'a üç bankadan 75 milyon dolar

Beşiktaş Futbol Yatırımları , Denizbank , Şekerbank ve Bankpozitif'in oluşturduğu konsorsiyumdan 75 milyon dolar tutarında kredi aldı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kredinin 1 yılı geri ödemesiz 6 yıl vadeli olduğunu belirterek, kredi için kulübün Fulya'daki kira gelirlerinin temlik olarak gösterildiğini ifade etti.

Demirören, "Bu kredi ile kulübümüzün kısa vadeli borçlarının uzun vadeye yayılması hedeflenmiştir. Kulübümüzün borçlarında önemli bir artış olmayacaktır" diye konuştu.

Kulübün Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu da kredi faizinin yüzde 8.75 olduğunu ifade etti.

Toplantıda konuşan Konsorsiyum Başkanı ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş de 75 milyon dolarlık kredinin 30 milyon dolarının Denizbank, 30 milyon dolarının Şekerbank ve 15 milyon dolarının Bankpozitif tarafından karşılandığını dile getirdi.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, "Fenerbahçe ve Trabzonspor'u da biz halka açtık. Spor kulüplerinde 200 milyon doların üzerinde riskimiz var. Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor Fenerbahçe ve Rizespor gibi ve diğer pek çok Anadolu kulübünde de varız" dedi.

Galatasaray'daki şirket birleşmesi için kullanılan 70 milyon dolarlık kredinin 30 milyon dolarını da kullandırdıklarını belirten Ateş, "Onun geri kalan bölümünü de bugünlerde kullandıracağız" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...