BMC teklifi 751 milyon TL'ye çıktı

TMSF'nin BMC ihalesinde tek teklif veren işadamı Ethem Sancak ile nihai pazarlık yapıldı. Sancak, verdiği teklifi 751 milyon TL'ye yükseltti.

BMC teklifi 751 milyon TL'ye çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Çukurova Holding'ten yönetimini devraldığı ağır ve zırhlı araç üreticisi BMC Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satış ihalesine fonun Gayrettepe'deki merkezinde devam edildi.

Es Mali Yatırım ve Danışmanlık şirketinin sahibi Ethem Sancak’ın "Geçen oturumda verdiğimiz teklif, bizim planlarımızı hayli zorluyor. Paralar bitti" sözünün ardından salonda gülüşmeler oldu.

Sancak, pazarlık aşamasında teklifi önce 730 milyon liraya, sonra 740 milyon liraya, daha sonra da 750 milyon liraya yükseltti.

İhale komisyonu başkanının, 750 milyon liralık teklifin aşılmasına yönelik ısrarı üzerine Sancak, BMC ihalesine son olarak 751 milyon liralık teklifte bulundu.

Sancak, muhammen bedelin 985 milyon lira olduğunun bir kez daha hatırlatmasının ardından "751 milyon lira diyelim, bunu kapatalım. Ötesi gerçekten bizi zorlar. 751 milyon liradan sonrası zor" dedi.

İhale komisyonu başkanı, Ethem Sancak'ın teklifini kabul etti. Teknik olarak tamamlanan ihalede nihai kararı Fon Kurulu verecek.

'TATLISES'LE AYAĞA KALDIRACAĞIZ'
Şarkıcı İbrahim Tatlıses ile BMC'nin bütünleştiğini ve Tatlıses ile görüştüğünü belirten Sancak, "BMC'yi beraber ayağa kaldıracağız, o arada seni de ayağa kaldıracağız. Eski günlerine döneceksin' dedik. O da gerçekten çok duygulandı" dedi.

Sancak, şartnamede yer alan 200 milyon lira civarında bir yükümlülük üstleneceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “980 milyon lira civarında iddia edilen bir borç toplamıydı, yoksa bir değer değildi. Yoksa onun çok fazla bir bilimsel değeri yoktu. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası bu konuda uzmandır. Onlardan rapor almıştık ve değer olarak 450 milyon lira demişti, en iyi değerlendirme yapanlar 700 milyon liranın üstünde değer biçmiyordu. Zaten o yüzde diğer girişimciler ilgi göstermedi. Taşın altına elimizi koyalım dedik."

‘BABAYİĞİTLİĞE TALİP OLACAĞIZ’
"Türkiye'nin aradığı babayiğit olacak mısınız?" sorusu üzerine Sancak, "Bu bir otomotiv şirketi. Türkiye olarak 1 milyon araba üretiyoruz ama hiçbiri milli marka değil. 1 milyon üretim hattına sahip bir ülke neden milli markasını yapmasın? Başbakan da zaten bunu söylüyor. Pergelin ucunu İstanbul'a koyup şöyle çevirdiğinizde 3 milyar insana hitap eden bir coğrafyada bulunuyor. Neden biz bu insanlara hitap edecek bir araba yapmayalım? Bu manada öyle bir hevesimiz var. O işe de talip olacağız. Ama başarır mıyız, başka girişimcilerle beraber mi başarırız? Bunu hesap edip yola öyle çıkacağız. Böyle bir amacımız var" diye konuştu.

725 MİLYON LİRA TEKLİF ETMİŞTİ
İhalenin ilk ayağında Ethem Sancak 725 milyon lira teklif etmişti. Kapalı zarfla teklif 540 milyon lira olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...