Borsa yılın rekorunu kırdı, 40 bine göz dikti

Borsa 38 bin 901 puana çıkarak yılın en yüksek düzeyinden kapandı.

Borsa yılın rekorunu kırdı, 40 bine göz dikti

İMKB Ulusal 100 Endeksi gün sonunda yüzde 1.87 yükselişle 38 bin 901 puana ulaşarak 2009 yılı kapanış ve seans içi rekorlarıyla kapandı.

Endeks bundan önceki 2009 yılı kapanış rekorunu 38 bin 250,18 puanla 20 Temmuz Pazartesi günü kırmıştı. Seans içi rekoru ise 38 bin 378 puanla 17 Temmuz Cuma günü gerçekleşmişti.

Faizlerdeki düşüşün devam edeceğine yönelik beklentiyle bono ve hisse senetleri piyasalarına önemli boyutta para girişi olduğunu belirten analistlere göre, banka ve holding hisselerine gelen alımların yukarı çektiği İMKB Ulusal 100 Endeksi'nin 39 bin puan seviyesini aşması ve gelecek hafta 40 bin puan direncini test etmesi bekleniyor.

Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, "Döviz kurları ve bono faizlerinde düşüş var. Bu da dışardan para girişi olduğunu gösteriyor. Beklenti, faizlerin daha da düşeceği, banka ve şirketlerin beklentilerin üstünde ikinci çeyrek kârları açıklayacağı yönünde. Ayrıca ABD şirketlerinin çoğunun ikinci çeyrek bilançolarının beklentilerden iyi gelmesi de global piyasalarda olumlu bir hava yaratmış durumda" dedi.

Turşucu "Endeks, yurtdışındaki bu olumlu havadan da destek alıyor. Ben 38 bin 400 puanı ilk destek haline getiren endeksin 39 bin puan direncini de kolayca aşacağını ve gelecek hafta 40 bin puan seviyesini de deneyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...