Bürokraside art arda istifalar

7 Haziran'daki genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen birçok bürokrat art arda görevlerinden istifa ediyor.

Bürokraside art arda istifalar

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin ve Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan 25. dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.

İstifa yazısını Gençlik ve Spor Bakanlığı'na veren Hamza Yerlikaya'nın İstanbul'dan AK Parti'nin aday adayı olacağı öğrenildi.

Yerlikaya, bugüne kadar kendisine destek olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve ekibine teşekkür ederek, "Yeni Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve parti teşkilatımızın vereceği her görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım" dedi.

ESKİRİM FEDERASYONU BAŞKANI

Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin de AK Parti'nin milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden ayrıldığını bildirdi.

Trabzon'dan aday olmak isteyen Bilgin, şu ifadeleri kullandı: "2023 vizyonu yeni Türkiye hedefiyle ülkeme, milletime ve hemşehrilerime hizmet edebilmek amacıyla 25. Dönem milletvekili genel seçiminde aday adayı olmaya karar verdim."

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKAN YARDIMCISI

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan da AK Parti milletvekili aday adayı olmak üzere istifa ettiğini açıkladı.

Batman Gercüş doğumlu olan Kırşan, evli ve 2 çocuk babası.

MÜSTEŞAR DA GÖREVİNDEN AYRILDI

İstifa eden Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ise 25 yıldır Maliye Bakanlığının hemen hemen her kademesinde görev yaptığını söyledi.

Ağbal, seçim bölgesi tercihine ilişkin, AK Parti'ye adaylık başvurusunda bulunduktan sonra partinin yetkili organlarının değerlendirmeleri çerçevesinde nereden uygun görülürse canla başla o bölgede çalışmaya hazır olduğunu belirtti.

Naci Ağbal, yarından geçerli olmak üzere istifasını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sunacağını bildirdi.

SPK BAŞKANVEKİLİ DE GÖREVİNDEN AYRILDI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanvekili Prof. Dr. Nurullah Genç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

SPK yetkililerinden edinilen bilgiye göre Genç, 2015 yılı Milletvekili Genel Seçimi'nde, İstanbul 1. Bölgeden milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden ayrılmak için dilekçe verdi. Geçen hafta SPK'da Genç için veda yemeği verildiğini ifade eden yetkililer, Genç'in emeklilik dilekçesi verdiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Nurullah Genç, Kurul'daki görevinden emeklilik dilekçesi verip ayrıldığını doğrulayarak, AK Parti'den milletvekili aday adayı olacağını, vatana ve millete TBMM çatısı altında hizmet etmek için böyle bir karar aldığını ifade etti. Genç, yarından itibaren emeklilik dilekçesinin işleme konulacağını, daha sonra da aday adaylığı için gerekli başvuruyu yapacağını kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...