Çeşme'ye 11,5 milyon liralık yatırım

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 2011 yılında ilçeye 11,5 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.

Çeşme'ye 11,5 milyon liralık yatırım

Tütüncüoğlu, yeni yılda en büyük hedeflerinden birinin Ilıca Mahallesinde yapacakları termal tesis olacağını kaydetti. Çeşme Belediyesi olarak Termal tesis projesini çok önemsediklerini ifade eden Tütüncüoğlu, kaynağı deniz olan 80-90 derecelik termal suyunu değerlendireceklerini söyledi.      

''Önümüzde bir Balçova örneği var'' diyen Tütüncüoğlu, ''O tesisler yapılırken herkes karşı çıkıyordu ama şimdi o tesisleri yapan insanın heykelini diktiler. Elimizde böylesine güzel bir imkan var. 2011 yılında bu tesis mutlaka hizmete girecek. Ayrıca sıcak suyla bölgede bulunan otellerin ve evlerin ısınma sorunu da çözülmüş olacak'' dedi.        

2010 yılında gerçekleştirdikleri altyapı ve çevre düzenlemeleriyle hedeflerinin üzerine çıktıklarını anlatan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti:       

''Çeşme sürekli gelişme gösteren bir bölge. İlçede yerleşim alanları sürekli gelişiyor. Çeşme Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Bundan 10 yıl önce Çeşme nüfusunun yüzde 70'i su sorunu nedeniyle şofbenlerini yakamazlardı. Şimdi 24 saat su var. 2011 yılında yalnızca arıtma için 8,5 milyon lira ayrıldı. Altyapı çalışmalarında kullanılması için bütçemizden 3 milyon lira ayırdık. Bu parayla Ilıca Mahallesinde antika pazarı, alışveriş merkezi projesi ve garaj yenileme çalışmaları yapılacak. Alaçatı bölgesindeyse bir Kültür Evi yapılacak. 16 Eylül İlkokuluna ek olarak bir Anaokulu yapılacak. Ilıca Plajında ise engelli vatandaşlarımız için bir alan düzenlemesi gerçekleştirilecek. Yıldız Burnu'nda ise sıcak su havuzu gerçekleştirmek istiyoruz.''        

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ev sahipliğinde düzenlenen Turizm Zirvesinden istenilen sonucun alınamadığını da belirten Tütüncüoğlu, ''Turizm Fuarı'nda iyi çalışmalar yapılmış ama tüm gayretlere rağmen istenilen sonuç alınamadı. Bu çok üzücü bir olay. Çeşme Turistik Otelciler Birliği yöneticilerini gösterdikleri gayretten dolayı takdir ediyorum. Bu kadar ilgisizlik olmaz. Yatırımcılar bölgemize yatırım yapmak istemelerine rağmen Çeşme ile ilgili bir plan olmadığı için bekliyorlar. Yatırım planı olmayan yere biz nasıl ruhsat veririz? Bu yüzden Çeşme'de istenilen gelişme bir türlü sağlanamıyor'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...