Advertisement

Corona virüse temassız işlem tedbiri

Corona virüs salgınıyla alınan hijyen önlemleri nakit kullanımını azaltırken, banka ve kredi kartlarında temassız ödemenin patlama yapmasına neden oldu. Son günlerde nakit yerine temassız kartlar ve temastan uzak mobil ödeme çözümleriyle daha çok ödeme yapılıyor.

Corona virüse temassız işlem tedbiri

Corona virüs salgını sebebiyle, son dönemde nakit yerine temassız kartlarla daha çok ödeme yapılıyor.

Mart ayı boyunca 65 milyonu aşkın temassız işlemle rekor kırıldı.

​Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen corona virüs salgını nedeniyle bankalar da, bankacılık hizmetlerini aksatmayacak şekilde toplumun, müşterilerinin ve çalışanlarının sağlığını önceliklendiren tedbirler almaya devam ediyor.

KREDİ KARTI İLE TEMASSIZ ÖDEME

Covid-19 salgınının ülkemizde de yayılmaya başlaması ile birlikte; şifresiz temassız işlem limitini 250TL’ye yükselten Yapı Kredi; Visa Paywave ve Mastercard Paypass okuyucusu olan tüm noktalarda, kredi kartları ile temassız ödeme imkanı sunuyor.

MOBİL UYGULAMADAN TEMASSIZ ÖDEME 

NFC yani Near Field Communicatiın özellikli cihazınından, Yapı Kredi Mobil'de  Kartlarım menüsü altında yer alan mobil ödeme menüsünden veya World Mobil'de PAY menüsünden kartınızı mobil ödemeye açın ve öncelikli kart olarak belirleyin. Alışveriş yapmak istediğinizde telefonunuzu Yapı Kredi Mobil veya World Mobil'e giriş yapmadan, yalnızca uyandırarak POS'a yaklaştırmanız yeterli.

Öte yandan alışveriş ödemelerinizi Yapı Kredi Mobil veya World Mobil ile POS'a dokunmadan QR kodla yapabilirsiniz.

Temassız özellikli ilk işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenmek için tıklayınız.

Corona virüse temassız işlem tedbiri - 1

ARAÇTAN ÖDEME

Opet istasyonlarında Yapı Kredi Pay ile araçtan inmeden de ödeme yapılabiliyor.

World Mobil’den PAY butonuna tıklayarak veya Yapı Kredi Mobil’den Kartlarım menüsünde bulunan Yapı Kredi Pay altından Araçta Ödemeyi seçerek tek seferlik plakanızı kaydetmeniz ve dolum başlamadan önce Opet istasyonunda akaryakıt satış yetkilisine ödemenizi Yapı Kredi PAY ile yapacağınızı söylemeniz yeterli. 

ATM'DEN QR KOD İLE PARA ÇEKME

Temastan uzak durulması gereken bu dönemde, Yapı Kredi Mobil’den QR kod ile ATM'ye dokunmadan hızlı ve güvenli bir şekilde para çekip yatırabilirsiniz.

İNTERNETTEN GIDA MARKETİ ALIŞVERİŞLERİNE 80 TL WORLDPUAN DESTEĞİ

Vadaa bu süreçte sağlığı için evde kalanların yanında. 1-17 Nisan 2020 tarihleri arasında gıda marketi sektöründe internetten yapılan ilk 125 TL ve üzeri alışveriş sonrası her 125 TL ve üzeri alışverişe 10 TL, toplamda 80 TL Worldpuan desteği bulunuyor. World Mobil uygulamasını indirerek kampanyaya katılabilir, evden çıkmadan market alışverişinizi internetten yapabilirsiniz.

BU BİR İLANDIR

VİDEO: TÜKETİM VİRÜSLE DEĞİŞTİ (İŞTE EN ÇOK SATIN ALINAN ÜRÜNLER)

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • banka
  • Ekonomi
  • yapı kredi
  • Borç ödeme

Sayfa Yükleniyor...