Denizli'ye 100 milyon dolarlık termal otel

Özkan Atik Şirketler Grubu, Koreli Choyang firmasıyla Karahayıt ve Sarayköy'de 5 yıldızlı 2 termal otel yatırımı gerçekleştirecek. Grup, 5 yıl içinde Kızılcahamam, Konya-Ilgın ve Afyonkarahisar'da da yatırım yaparak termal oteller zinciri oluşturacak.

Denizli'de yerleşik Özkan Atik Şirketler Grubu, Güney Koreli termal masaj yatak firması Choyang ile Denizli'ye 100 milyon dolarlık termal otel yatırımı gerçekleştirecek.        

Özkan Atik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Atik, yedi yıl önce termal masaj yatakları sektörüne girdiklerini, bir mağazada beş personelle işe başladıklarını, daha sonra Choyang Termal Masaj Yatakları firmasının Türkiye distribütörü olduklarını, bugün ülke genelinde 126 mağazaya ulaştıklarını, buralarda 924 personelin çalıştığını ve her gün bu mağazaları 30 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.        

Distribütörlüğünü yaptıkları Güney Kore firması Choyang'ın Türkiye'de yatırım yapmak istemesiyle turizm sektörüne yöneldiklerini ifade eden Atik, ''Bize termal turizm alanında yatırım yapmak istediklerini söylediler. Bir yıl süreyle Denizli, Ankara, Konya ve Afyonkarahisar'da araştırmalar yaptık. Yatırıma Denizli'den başlayacağız. Avrupa standartlarında bir termal otel yatırımı gerçekleştirmek üzere Sarayköy ve Karahayıt'ta araziler satın aldık'' dedi.        

Karahayıt'taki termal tesisin proje hazırlıklarının son aşamaya geldiğini bildiren Atik, 65 bin metrekare alan üzerine 300 odalı ve 5 yıldızlı termal otelin temelini yaz aylarında atacaklarını, burada aynı zamanda devre mülk uygulaması yapacaklarını, Sarayköy'deki yatırımın ise bir yıl sonra başlamasının planlandığını belirtti.        

İki yatırımın yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağını açıklayan Atik, ''Amacımız sadece otel yapıp, konaklama hizmeti sunmak değil. Zincir hale getirip, ortaklıklarla yatırımı daha da büyütmek. Bunun için en verimli alanlar Denizli'nin yanı sıra, Ankara-Kızılcahamam, Konya-Ilgın ve Afyonkarahisar'da mevcut. Buralar yatırım yapmayı planladığımız yerler. Beş yıl içinde buralarda da projelerimizi gerçekleştireceğiz'' diye konuştu.    

Sayfa Yükleniyor...