Dolar 1,49 YTL’nin altına indi

Euro/dolar paritesindeki yükseliş içeride doların değer kaybına neden oluyor. Dolar 1,4885 YTL’ye kadar geriledi.

Dolar 1,49 YTL’nin altına indi

Doların Euro karşısında değer kaybı sürüyor. Avrupa’da faizlerin ABD’den daha yüksek kalacağı beklentisiyle dolar Euro karşısında son iki buçuk ayın en yüksek seviyesi olan 1.4719’dan işlem gördü.

Doların 90 yen olan psikolojik sınırın altında uzun süre kalması ise, Japon yetkililerin yenin değer artışını sınırlamak için müdahalede bulunabileceği endişesini doğurdu. Dolar/yen paritesi 87,19’a kadar indi.

Doların Euro karşısında yükselişiyle birlikte içeride de doların düşüşü sürdü. Bankalararası piyasada dolar 1,4885 YTL ile 5 Kasım’dan beri en düşük düzeye geriledi.

YTL’nin değer kazanmasında Euro/dolar paritesinin 1,45’li seviyelerin üzerine çıkmasının etkili olduğunu belirten Abank Döviz Pozisyon Masası Müdür Yardımcısı Güray Utay, “Euro/dolar paritesindeki yükselişin yanı sıra, yabancı işlemlerindeki azalış nedeniyle piyasada tek yönlü bir hareket hakim. Yabancıların bir kısmı tatilde, bir kısmı da riskini azaltmak için işlem yapmaktan kaçınıyor. Yıl sonu yaklaşıyor. Aslında biraz da bilançolar için gevşiyoruz. Yılbaşından sonra kurda yukarı yönlü hareketler görebiliriz” dedi.

FAİZ YÜZDE 18’İN ALTINA İNDİ
Tahvil/bono piyasasında 23 Haziran 2010 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta yüzde 18.16 valörlüde yüzde 18.78 oldu. Gösterge tahvilde bu sabah yüzde 17.74’e geriledi.

Sayfa Yükleniyor...