Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Ağustos 2018 dolar - euro fiyatlarında son durum)

Dolar ve euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Dolardaki yükseliş sürecek mi? Bankalararası piyasada dolar çok geniş bant aralığında dalgalanıyor. 14.35'te 7 lira bandında hareket eden dolar, 6,87 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar kuru bugün ne kadar? (13 Ağustos 2018 dolar - euro fiyatlarında son durum)

Yeni haftanın ilk gününe uluslararası piyasada 6.7625 seviyesinden başlayan dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nın döviz açıklamasının ardından 08.20'de 6,50 lira seviyesine kadar geriledi. 

Ancak daha sonra yeniden hareketlenen dolar/TL  6,87 bandında seyrediyor.

Euro/TL kuru ise 7,85 lira seviyesinde hareket ediyor. 

BDDK, bankaların TL verip döviz aldıkları swap ve benzeri işlemler toplamının öz kaynaklarının yüzde 50'sini geçemeyeceği kararını aldı. TCMB de zorunlu karşılıklarda indirime giderken, aynı zamanda birçok likidite tedbiri aldığını duyurdu. 

Analistler, BDDK ve TCMB'nin attığı adımların, Türk lirasına spekülatif atakları sınırlayacağını belirterek, bugün dünya genelinde veri gündeminin zayıf olması nedeniyle piyasalarda iç dinamiklerin öne çıkacağını ifade etti. 

DOLAR ENDEKSİ 14 AYIN ZİRVESİNDE

ABD'de yükselişini sürdüren enflasyon verileri, ABD Merkez Bankası'nın sıkılaştırıcı adımlara devam edeceği beklentilerini artırırken, buna bağlı olarak dolar endeksinin de 14 ayın en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu.

Doların, piyasa derinliği yüksek gelişmiş ülke para birimleri sepetine karşı değerini gösteren dolar endeksi, 96,52 ile 28 Haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. 

ANKARA'DA BİR GRUP ESNAF DOLAR YAKTI

Sayfa Yükleniyor...