Dolar ne kadar? (19 Ocak dolar fiyatları)

Fed'den hızlı faiz artışı sinyali ve Fitch'in açıklamasıyla dolar yönünü yukarı çevirdi. Dolar/TL 3,84'ün üzerini gördü.

Dolar ne kadar? (19 Ocak dolar fiyatları)

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın ABD'de bu yıl faizlerin hızlı bir şekilde artabileceği sinyalini vermesinin ardından dolar/TL yükseldi. 

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,84'ün üzerini gördü. Euro da 4,07'nin üzerinde işlem görüyor. 

PİYASANIN GÖZÜ MERKEZ'DE

Piyasalar Merkez Bankası'nın adımlarını takip ediyor. Merkez Bankası bugün de miktar yöntemiyle repo ihalesi açmadı. Merkez Bankası'nın 24 Ocak'taki faiz kararı kurun yönünde belirleyici olacak.

Merkez Bankası'nın son dönemde dolara karşı aldığı önlemlerle ilgili NTV'ye konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Merkez Bankası faiz aracını kullanabilir, bu da masadadır" dedi.

Bu arada kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'de politik risklerin, ekonomik performansı ve bankaların varlık kalitesini baskılayabileceğini belirtti.

DOLARDA "YELLEN" ETKİSİ

Küresel çapta dolar, Fed Başkanı Yellen'ın açıklamalarının ABD'de faizlerin hızlı bir şekilde artırılabileceği sinyali olarak yorumlanmasının ardından hızlı bir yükseliş gösterdikten sonra yatay bir seyir izledi. Doların bu yükselişi, yatırımcıların Donald Trump'ın yarınki yemin töreni öncesi bekleme moduna geçmesiyle sınırlı kaldı.

Doların altı büyük para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen dolar endeksi yüzde 0.3 yükselişle 101.250 oldu.

Sayfa Yükleniyor...