FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED temmuz ayı PPK faiz kararı)

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından sorgulanmaya başladı. Dünya piyasaları tarafından merakla beklenen FED faiz kararı, yatırımcıların da yatırımlarını yönlendirmede yardımcı oluyor. Peki, temmuz ayı fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED temmuz ayı PPK faiz kararı)

Temmuz ayı faiz kararı için tarih araştırmaları başladı. Para Politikası Kurulu tarafından alınacak olan temmuz ayı FED faiz kararı öncesinde, ekonomistlerin öngörüsü merak ediliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FED KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı takvimi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 25-26 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve 26 Temmuz akşamı saat 21.00'da kritik faiz kararı açıklanacak.

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz beklentisi ne yönde? (2023 FED temmuz ayı PPK faiz kararı) - 1

ANALİSTLERİN BEKLENTİSİ NE?

'in gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizlikler varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Banka, geçen hafta politika faizini sabit bırakmasına karşın faiz artışlarına devam edebileceği yönlendirmesinde bulunurken, Fed'in yıl sonu politika faizi projeksiyonunu yüzde 5,6 olarak belirlemesi, yıl sonuna kadar iki faiz artışı olabileceği ihtimalini fiyatlamalara dahil etti.

Öte yandan, dün açıklanan verilerde 'nin konut piyasasının hala oldukça sıcak olması dikkati çekerken, ülkede konut başlangıçları, mayısta yüzde 21,7 artışla 1 milyon 631 bine, inşaat izinleri de aylık bazda yüzde 5,2 artışla 1 milyon 491 bine çıktı.

Analistler, ABD'de ekonomik aktivitenin sıcak kalmaya devam etmesiyle piyasalarda tedirginliğin arttığını belirterek, bugün Powell'ın yapacağı açıklamalardan alınacak sinyallerin yatırımcı kararlarında etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay politika faizini yüzde 77 ihtimalle 25 baz puan artıracağının öngörüldüğünü ifade eden analistler, Powell'ın açıklamalarıyla birlikte beklentilerde de değişiklik olabileceğini söyledi.

  • DÖVİZ TÜRÜ Satış Değişim % Saat

Sayfa Yükleniyor...