FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Powell'dan yıl sonu faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz kararı)

Piyasaların gözü kulağı ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararında. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell başkanlığında yapılacak toplantı sonrasında yıl sonu faiz kararı açıklanacak. Peki, FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Powell'dan yıl sonu faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz kararı)

FED faiz kararı, piyasaları yakından takip eden yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Küresel piyasaların yakından takip ettiği FED yıl sonu faiz kararı öncesinde, politika faizinin artırılıp artırılmayacağı merak ediliyor. Peki, FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

FED KARARI NE ZAMAN?

FED’in sitesinde yer alan toplantı takvimine göre, bir sonraki faiz kararını toplantı tarihi belli oldu.

Buna göre; FED faiz kararı toplantısı 13-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Aralık toplantısında FED yeni yıldaki ekonomik öngörülerini açıklayacak.

14 Aralık akşamı saat 21.30'da ise FED Başkanı Jerome Powell basın toplantısı düzenleyerek öngörülerini belirtecek.

EKONOMİSTLERİN BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Analistler, 'de enflasyonda düşüş eğiliminin sürmesinin 'in sıkı para politikalarının etkisini gösterdiğine dair umutları artıracağını belirterek, iki ay önce zirvesini gören çekirdek enflasyona dair gelişmelerin daha fazla önem taşıdığını söyledi.

TÜFE'nin, geçen hafta sürpriz bir şekilde yükselen üretici fiyatlarını takip etmesi durumunda yarınki Fed toplantısına ilişkin belirsizliklerin artabileceğine de işaret eden analistler, bu durumda yüzde 23 ile düşük ihtimal verilse de hala masada olan 75 baz puanlık faiz artırım beklentilerinin güçleneceğini söyledi.

FED faiz kararı açıklandı mı, ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Powell'dan yıl sonu faiz sinyali (2022 FED yıl sonu faiz kararı) - 1

POWELL'DAN FAİZ AÇIKLAMASI

artırım hızını ise yavaşlatabileceklerini belirten Powell, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken, faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı. Faiz artış hızımızı yavaşlatmamızın zamanı aralık toplantısında gelebilir." diye konuştu.

Powell, "Enflasyonu kontrol edebilmek için faizi daha ne kadar artırmamız gerekeceği ve para politikasını ne kadar süre kısıtlayıcı şekilde tutacağımız, faiz artırım konusundaki yavaşlamaya ilişkin zamanlamadan çok daha önemli." değerlendirmesinde bulundu.

EKİM AYI FED FAİZ KARARI NE OLDU?

() Ekim ayı faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 75 baz puan artırarak yüzde 3,75 ile 4 aralığına yükseltti. Banka, böylece üst üste dördüncü kez 75 baz puan artışa gitmiş oldu.

Sayfa Yükleniyor...