Fenerbahçe hisseleri ‘Mesut’ etmeye devam ediyor: İki haftada yüzde 50 artış

Mesut Özil transferiyle devre arası transfer dönemine an itibarıyla damga vuran Fenerbahçe, hisselerindeki artış ile de Borsa İstanbul’a damga vurdu.  6 Ocak günü sabahı 30,6 TL'den işlem gören Fenerbahçe hisseleri Mesut Özil’in Fenerbahçe ile anlaştığı haberlerinden sonra hızla artmaya başlayarak bugün itibarıyla 45,9 TL'ye kadar çıktı. Mesut Özil’in gelmesiyle taraftarının yüzü gülen Fenerbahçe’de 12 gün içerisinde yüzde 50 artış görülen Fenerbahçe hisseleri de yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Fenerbahçe hisseleri ‘Mesut’ etmeye devam ediyor: İki haftada yüzde 50 artış

Akın Murteza / ntv.com.tr

Dünyaca ünlü Türk futbolcu Mesut Özil’le anlaşan ’nin hisseleri artmaya devam ediyor.

Devre arası transfer döneminin başladığı tarih olan 5 Ocak'ta 30,6 TL'den kapanan Fenerbahçe hisseleri, yıldız futbolcu Mesut Özil’in Fenerbahçe’ye transfer olduğunun kesinleşmesi ve Türkiye’ye gelmesinin ardından ilk işlem gününde 45,9 TL'ye kadar yükseldi.

12 gün içerisinde yüzde 50 artış sağlayan Fenerbahçe hisseleri yatırımcısının yüzünü güldürürken kulübün piyasa değeri 4 milyar 418 milyon TL’ye yükseldi.

5 Ocak itibarıyla ikinci transfer döneminin başlamasıyla borsaya kote olan kulüplerin hisselerindeki hareketlenmeler artmış, 6 Ocak günü DHA, Mesut Özil’in Fenerbahçe'ye transfer olduğunu açıklamıştı.

GELMEDEN ARTIŞ BAŞLAMIŞTI

Mesut Özil’in transfer haberlerinin geçmeye başladığı günden itibaren hisselerinde yüzde 28 artış görülmüştü. Sarı Lacivertli kulübün hisseleri 5 Ocak günü 30,6’dan işlem görürken 13 Ocak gün sonu itibarıyla yüzde 38,98’e çıkarak yaklaşık 800 milyon TL değer kazanmıştı.

Fenerbahçe’nin piyasa değeri 5 Ocak itibarıyla 2 milyar 856 milyon TL olurken 13 Ocak itibarıyla bu değer 3 milyar 656 milyona yükselmişti.

NTV uygulamasını indirin, gelişmelerden haberdar olun

google-play app-store Huawei App Gallery

Sayfa Yükleniyor...