Güney Kore kripto para birimlerine vergi getirmeye hazırlanıyor

Güney Kore kripto paralara vergi getirmeye hazırlanıyor. Strateji ve Finans Bakanlığı haziran sonuna kadar kripto para birimlerinin vergilendirmesi için bir taslak açıklayacak. Vergilendirme işleminin gelecek yıl içinde başlaması bekleniyor. Güney Kore hükümeti, ocak ayında da kripto para borsalarından yüzde 22 kurumlar vergisi ve yüzde 2,2 yerel gelir vergisi tahsil edileceğini duyurmuştu.

Güney Kore kripto para birimlerine vergi getirmeye hazırlanıyor

Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı Haziran ayına kadar kripto para birimlerine yönelik bir vergilendirme sisteminin açıklanacağını duyurdu.

Bu seneki G20 Zirvesi’nde gündemde yer edinen ve Finans Bakanları’nın kripto para birimlerine Temmuz ayına kadar bir düzenleme getirme açıklamasının ardından, Güney Koreli haber ajansı Fuji News Network'ün haberine göre, Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, kripto para birimi yatırımcılarına değer katma vergisi ve diğer gelir vergilerinin ekleneceği bir vergilendirme sistemi açıklayacak.

Haziran ayında açıklanması beklenen vergilendirme sistemiyle ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu sistemle ilgili belirli bir zaman çizelgemiz yok fakat yılın ilk yarısında sanal para birimi vergilendirme sistemini açıklamayı düşünüyoruz” denildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca kripto para birimleri satışından elde edilen kârlara da vergi uygulanmasının değerlendirildiği belirtilirken, “Kripto para birimi işlemlerinden elde edilen gelirin vergilendirilmesi için gelir vergisi yasasının değiştirilerek vergilendirilebilir objeler kategorisine konulması gerekir” uyarısı da yapıldı.

Vergilendirme sistemi kapsamında Güney Kore Vergilendirme Bakanlığı, ABD, Japonya, Birleşik Krallık ve Almanya gibi ülkelerin kripto para birimleri vergilendirmelerini incelemek için söz konusu ülkelere yetkililer göndermeye başladı.

SANAL PARA BİRİMLERİ YENİDEN YÜKSELİŞTE

Kripto para birimleri piyasalarıyla ilgili çeşitli ülkelerden getirilen düzenleme haberleri ve tepki alımlarının da etkisiyle piyasadaki artış seyri devam ederken, piyasadaki en yüksek hacimli ilk 100 kripto para biriminin 98’i değer kazandı.

Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı'nın haziran ayına kadar kripto para birimlerine yeni vergilendirme sistemi getireceğini açıklaması, Japonya’nın en büyük elektronik perakende şirketi Bic Camera’nın kripto para birimleri kabul etmesi ve yine Japonya’nın en büyük bütçeli havayolu ve otel zincirinin de kripto para birimleri işlemlerine başlaması haberleri piyasadaki genel artış eğiliminin nedeni olarak gösteriliyor.

Toplam 9,969 adet piyasada işlem gören 1,599 adet kripto para biriminin oluşturduğu piyasanın belirleyicisi Bitcoin, ocak ayındaki 17 bin 500 dolar seviyesindeki rekorunun ardından geçen iki aydaki genel düşüş eğiliminden çıktı. Bitcoin son 24 saatte yüzde 5,79’luk bir artışla 7,376 dolara yükselirken 125,07 milyar dolarlık piyasa hacmiyle piyasanın yüzde 45,6’sını oluşturdu.

KRİPTO PARA MİLYARDERLERİ PORTO RİKO'DA YENİ BİR YAŞAM KURMAK İSTİYOR

  • Etiketler :
  • Haberler -
  • Bitcoin
  • kripto para
  • Teknoloji
  • Ekonomi
  • Güney Kore

Sayfa Yükleniyor...