Hazine Bakanı Albayrak: Cari açıkta sıfıra yaklaşıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Cari açıkta sıfıra doğru yaklaştığımız bir sürece doğru ilerliyoruz" dedi. Albayrak enflasyonda daha keskin düşüşler olacağını da kaydetti.

Hazine Bakanı Albayrak: Cari açıkta sıfıra yaklaşıyoruz

Son dakika haberi! 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CNN Türk yayınına konuk olan Albayrak, "Cari açıkta sıfıra doğru yaklaştığımız bir sürece doğru ilerliyoruz. Türkiye ekonomisi emin adımlarla hedeflerine ilerliyor" diye konuştu.

Enflasyon rakamlarını da değerlendiren Albayrak, 'önümüzdeki dönemde enflasyonda daha keskin düşüşler yaşanacağını' da dile getirdi.

"DÖVİZ KURLARI ARTIK DAHA AZ ETKİLİYOR"

Döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanmaya karşı da gerekli önlemlerin alındığını belirten Albayrak, "Döviz kurları eskisine göre vatandaşı az etkiliyor"" değerlendirmesinde bulundu.

"İSTİHDAM ARTACAK"

Mart ve nisan ayında istihdam artışının 520 bini geçtiğini belirten Bakan,"Ocak ve şubattaki dönemi geride bırakıp, istihdamın daha da artacağı döneme giriyoruz" dedi.

"TÜM PAYDAŞLAR MEMNUN OLACAK"

Bakan Albayrak, bu yıl içerisinde atacakları adımları da anlattı. Emeklilik sisteminde reform niteliğinde değişimler gerçekleştireceklerini açıklayan Albayrak, tüm paydaşların memnun olduğu bir sistemi ortaya koyacaklarını dile getirdi. 

ATM İŞLETMECİLİĞİ İLE 1 MİLYAR TASARRUF

Haziran ayında imalat ve ihracat sektörlerine yönelik destek paketi açıklayacaklarını da bildiren Albayrak, "Yakın dönemde ATM'lerin ortak işletilmesiyle ilgili lansmanımız olacak. Ortak ATM işletmeciliğiyle 1 milyara yakın tasarruf sağlayacağız" ifadesini kullandı.

DOĞU AKDENİZ'DEKİ GERİLİM

Albayrak, Doğu Akdeniz'de yaşanan sondaj gerilimini ise "Doğu Akdeniz Türkiye için çok önemli. Akdeniz kimsenin gölü değil. Enerji ve savunma planımıza kimse karşımaz. Türkiye 2020'li yıllarda doğalgaz ve petrolde çok güzel haberler duyacak" sözleriyle değerlendirdi.

YERLİ DÖVİZ ALMAKTAN NASIL VAZGEÇER?

Sayfa Yükleniyor...