Helikopter pistli acil servis merkezi

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaptırılan acil servis merkezi, birkaç ay içinde hizmete açılacak.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Arınç, ihalesi 17 ay önce yapılan acil servis merkezinin tamamlanma aşamasına geldiğini, binanın geçici kabulü için çalışmaların başladığını söyledi.
        
Acil servis merkezinin Kayseri'de büyük bir eksikliği gidereceğini ifade eden Arınç, şu bilgileri verdi:
        
''Acil servis merkezimizin inşaatı yüzde 96 oranında tamamlandı. Geçici kabul ile ilgili işlemler başlatıldı. Toplam 18 milyon 675 bin liraya mal olan merkezimiz, büyük bir ihtiyacı giderecek. Yoğun bakım üniteleri, yanık merkezi ve ameliyathaneleri ile birlikte burada verilen acil servis hizmeti, sağlık hizmeti kalitemizi artıracak. Merkezin üstünde yer alan helikopter pisti ile hava ambulansı olarak faaliyet gösteren helikopterler buradan hasta nakli yapabilecek.''
        
Sağlık kampüsü konusunda da çalışmaların sürdüğünü bildiren Arınç, Türkiye'de belirlenen 27 bölgeden birinin Kayseri'de olduğunu ve 1 milyon 250 bin metrekarelik alanda sağlık kampüsü oluşturulacağını kaydetti.
       
Arınç, bin 600 yataklı olarak planlanan bölge hastanesinin kamu özel ortaklığı ile faaliyet göstereceğini, kampüs inşaatına Nisan veya Mayıs aylarında başlanabileceğini söyledi.
        


Sayfa Yükleniyor...