İKSV adres değiştirdi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), 15 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü Beyoğlu'ndaki Luvr Apartmanından Şişhane'deki Deniz Palas'a taşındı.

İKSV'den yapılan açıklamaya göre, 20. yüzyılın başlarında mimar Georges Coulouthros (Yorgo Kulutros) tarafından art nouveau stilinde inşa edilen Deniz Palas, 37 yıldır festivalleri ve etkinlikleriyle İstanbul'un kültür ve sanat yaşamını zenginleştiren İKSV'ye ev sahipliği yapacak.

Vakıf ile yeniden yaşam bulan 4 bin 200 metrekare büyüklüğündeki 7 katlı Deniz Palas Apartmanı, Ocak ayından itibaren vakıf ofislerinin yanı sıra binayı sanatseverler için bir buluşma merkezi haline getirecek farklı mekanlara da ev sahipliği yapacak.

Binanın giriş katında, tasarım ve sanat tutkunlarının çok özel armağan alternatifleri bulabileceği İKSV Tasarım Dükkanı yer alacak. Borsa yönetiminde hizmet verecek olan ''Peralı'' adlı kafe de binanın giriş katında açılacak.

Deniz Palas'ın giriş ve birinci katında yer alacak performans merkezi ''Salon'', oturmalı 250, ayakta 600 kişilik kapasitesiyle klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserlerinin yanı sıra tiyatro gösterileri, çocuk etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapacak.

Binanın en üst katı ile terasında Borsa tarafından Deniz Palas Restoranı işletilecek.

Uzun yıllar İKSV'nin Mütevelliler Kurulu Başkanlığını üstlenmiş olan soprano Leyla Gencer'in müzesi de Mart 2010 tarihinden itibaren Deniz Palas'ın beşinci katında yer alacak.

Tüm bu özel mekanlarla birlikte 22 sanatçının yapıtları yeni binayı baştan aşağı sanatla dolduracak.


Sayfa Yükleniyor...