IMF: Yunanistan yardım değil, kredi istiyor

IMF yetkilileri, Yunanistan'ın IMF yardımı değil, düşük faizli piyasa kredisi istediğini belirtti.

IMF: Yunanistan yardım değil, kredi istiyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) icra kurulu yetkilileri, Yunanistan'ın piyasalarda borçlanma maliyetlerinin düşeceği ve kendi finansmanını sağlayabileceği umuduyla IMF'den yardım istemediğini söylediler.

Yetkililer Reuters'e yaptıkları açıklamada, Yunan yetkilerinin kurulun 24 üyesi ile dün yaptıkları gayri resmi toplantıda IMF yardımı talep etmediklerini bildirdiler.

Toplantıyı doğrulayan bir IMF sözcüsü, "Kurulun güncel konulara ilişkin böyle resmi olmayan toplantılar yapması olağandır" dedi.

Euro bölgesi ülkeleri geçen hafta, Yunanistan piyasalardan finansman sağlamakta güçlük çekerse, IMF ile Avrupa Birliği'nin eşgüdümlü olarak hazırlayacakları bir yardım planı uygulanmasına karar vermişlerdi.

Yunanistan'ın 240 milyar Euro'luk yıllık ekonomik üretimini aşan 300 milyar Euro'luk borç stoku, piyasaların bu ülkeye duyduğu güveni ciddi biçimde sarstı.

Yunanistan, en sonuncusu Pazartesi günü olmak üzere bu yıl toplam 18 milyar Euro'luk üç tahvil ihracı gerçekleştirdi. Ancak bu girişimlerin hepsi ikinci el piyasalarda fazla başarılı olamadı.

AB ve IMF, Yunanistan'ı, içinde bulunduğu krizden kurtarmak için nasıl bir uygulama yapılabileceği konusunu aralarında görüşmeyi sürdürüyorlar.

Sayfa Yükleniyor...